Ruth Lasters heeft een nieuwe roman uit. 'VIN' gaat over de universele zoektocht naar evenwicht en waardering op de werkvloer. Ook is het een liefdesverhaal over het ombuigen van obstakels tot een nieuw begin. De auteur komt naar bibliotheek De Poort en vertelt over haar schrijfproces, haar inspiratiebronnen en de plek van het schrijven in haar leven. 

Over de nieuwe roman 'VIN'

Lore heeft het als beginnende leerkracht niet makkelijk op het Vrij Instituut voor Nijverheid. Haar onzekerheid groeit naarmate het echte contact met haar leerlingen uitblijft. Als het archief van het V.I.N. moet worden leeggemaakt, krijgt Lore de opdracht om belangrijke papieren te redden van de vernietiging. Het is niet eenvoudig om haar aandacht bij al die dozen te houden. Conciërge Sergei heeft maar weinig vertrouwen in Lores speurwerk. Hopelijk houdt ze het vol, want die documenten kunnen zijn zorgen de wereld uit helpen. Ze betekenen voor hem de enige weg naar zijn geliefde Anna. En dat terwijl hij juist altijd heeft gedacht dat paperassen hem ooit de das zouden omdoen. 

Over Ruth Lasters

Ruth Lasters (1979) schrijft proza, poëzie en opiniestukken over de complexiteit en de schoonheid van haar job als leerkracht in het middelbaar ondrewijs. Ze staat inmiddels bijna twintig jaar voor de klas en werkte ook als gelijkekansencoördinator. Voor haar roman Poolijs ontving ze de Debuutprijs. Haar dichtbundel Lichtmeters werd genomineerd voor de VSB-poëzieprijs en bekroond met de Herman de Coninckprijs. 

 

Om praktische redenen is inschrijven verplicht. Dat kan per e-mail naar info.muziekwoord@academieberchem.be 


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre

Extra

Gratis mits inschrijven via info.muziekwoord@academieberchem.be