IN DE BUURT > Berchem Schittert!

Op zaterdag 7 december wordt tijdens Berchem Schittert het pleintje voor de Sint-Hubertuskerk omgetoverd in een warm winterland. Vanaf 18 uur biedt het district Berchem je enkele lekkere, hartverwarmende hapjes en drankjes aan met liefde klaargemaakt door verschillende cateraars uit de buurt. Kom op tijd, want op is op!

Mooi verlichte bomen en magische vuurdecoraties zorgen voor een gezellige sfeer die het klassieke buurtfeest ver overstijgt. De live muziek van Trio Demi-Sec vervolmaakt het plaatje. Een klarinet, een gitaar, een contrabass en hooguit een microfoon voor de zang. Meer hebben deze heren niet nodig om er een swingende boel van te maken. Een humoristische noot is nooit ver weg.

In de Sint-Hubertuskerk speelt Suzanne Grotenhuis haar theatermonoloog ‘Zwarte Woud Forever’ (zie onder). Een komisch wervelend verhaal over een individu dat de strijd aangaat met het massale doemdenken in tijden van crisis. Tickets voor zaterdag 7 december zijn reeds uitverkocht maar op zondag zijn er nog plaatsen.

De voorstelling speelt in een decor van kerstbomen die je op zaterdag aan een warm prijsje kan aanschaffen. Veilingmeester Alain Rinckhout kent het wel en wee van elke boom en hun diepste geheimen. Hij is dan ook de perfecte matchmaker en zorgt ervoor dat je met een nieuwe vriend naar huis gaat.

programma
17 uur | opening van de kraampjes
18 uur | gratis hapjes en drankjes
17 en 20 uur | voorstelling Zwarte Woud Forever
22 uur | einde Berchem Schittert