Openingsfeest van ... ?

Op deze pagina

Na 40 jaar zet ccBe de stap van cultuurcentrum naar schouwburg. Bij deze verandering hoort een nieuwe naam en huisstijl, die we op de dag van de opening acrobatisch onthullen. En uiteraard geven we een heel groot feest. Iedereen is welkom voor de aftrap van ons nieuwe cultuurseizoen! Vier mee, kijk een voorstelling, ontdek ons nieuw magazine, eet een taartje en proef ons zelf gebrouwen bier.

Programma

Zondag 29 augustus vanaf 13 uur


De meeste activiteiten zijn gratis, je betaalt enkel voor de voorstellingen in de grote zaal (€5) en dansstudio (€2). Plaatsen zijn beperkt, dus wacht niet te lang!

Wil je het schema afdrukken of downloaden? Hier vind je het volledige programma als pdf.

GROTE ZAAL // GELIJKVLOERS

BARBARA DEX // 14.30 – 15.45 uur // De stem heeft ze al, de goesting is er ook … Samen met Didier Deruytter brengt Barbara een waaier van Nederlandstalige, Engelstalige, uptempo, dansbare en aaibare nummers. bestel tickets

MATHIEU CHARLES // 17 – 17.45 uur // Charles werpt in zijn spoken word performance een blik op de westerse samenleving, de witgewassen wereld en de gesloten deuren die hij tegenkomt. bestel tickets

JOHAN PETIT (TRY-OUT) // 20 – 21 uur // Johan Petit stoomt een nieuwe monoloog voor ons klaar! Er ligt weer iets op zijn lever en op zijn hart, over het leven, maar vooral over hoe hij zelf in dit leven staat. bestel tickets

 

FOYER // GELIJKVLOERS

TICKETS 15% KORTING // 13 – 20 uur // Koop je tickets vandaag aan 15% korting! Enkel en alleen geldig op zondag 29 augustus in onze foyer.

DJ RAMOS SAMA // tussen de optredens // Als stichtend lid van Osei Bantu is dans zijn medium, maar als creatieve springveer maakt hij de Antwerpse straten en podia immers ook al tal van jaren onveilig als DJ.

DRIES BONGAERTS // 16 – 16.30 uur // Wie één song van Dries hoorde, of hem live zijn gitaar zag aanslaan, kan het getuigen: niemand blijft onbewogen bij het werk van deze Belgische singer-songwriter.

KING RICHIE // 18 – 18.30 uur // Richmond Banahene aka Richie rapt over zijn onzekerheden. Jong, veelzijdig en vastberaden.

WORD WA(a)R // 19 – 19.30 uur // Manu Moreau, Anne Dockx, Prisca Agnes Nishimwe, Seckou Ouologuem en Pieter Cools brengen recht‐in‐je smoel‐poëzie!

 

TUIN // GELIJKVLOERS

WILDE NESTEN PARCOURS 3+ // 13 – 16.30 uur // Waag je vandaag met jouw kleine en iets grotere kroost aan een verrassende ontdekkingstocht door ’t groene Hof van Even.

GIDEON HAKKER & DE FIRMA BINNEN/BUITEN // 13 – 19 uur // Onze twee beveiligingsagenten houden een oogje in het zeil. De ene is de Buitenwipper, de andere is de Binnenwipper!

COMPAGNIE KAIROS // 13.30 – 13.45 uur // Laat je omverblazen door een indrukwekkende acrobatiek en vloeiende verticale dans op de muren van 't Hof van Even.

TEAM BOMBASTIC // 13 – 13.30 uur // Deze Marokkaanse dakka trekt kletterend de straat op. Probeer je voeten maar eens stil te houden!

 

BENEDENFOYER // VERDIEPING -1
MEMORY LOSS INSIDE - FILM WARD/WARD // 13 – 20 uur // Een verwarrende en alarmerende reis door een wereld die in fragmenten uiteenvalt.

 

GELE ZAAL // VERDIEPING 1

MUZIEKMEKANIEK - INSTALLATIE VAN MECANIEKEN // 13 – 17 uur // Duik mee in een wankelend, maar wonderlijk verhaal over gevoelige snaren en zingende zagen. Over lukken en mislukken.

 

KLEINE ZAAL // VERDIEPING 2

EXPO-OH & NOSOTROSDOS - NAT GRAS // 13 – 17 uur // Kom kijken, bouwen en bedenk een titel voor jouw bouwwerk & maak een duo-selfie midden in het decor van nosotrosdos.

 

DANSSTUDIO // VERDIEPING 2

STRUIS 6+ - VOORSTELLING ROESTGROEP // 13.45 – 14.30 uur en 16 – 16.45 uur // De aarde is uitgeput en er volgt een hoge vloedgolf. Op elk dak woont nu een dier en zij moeten elk hun steentje bijdragen. bestel tickets

KNAL 6+ - WORKSHOP MEURMAN & DE RUDY // 14.45 – 15.30 uur en 17 – 17.45 uur // Samen met dit jeugdgezelschap duiken we in het universum. KNAL! En toen was er het heelal. Maar wat was er voor de knal? bestel tickets

ccBe op ATV

Cultuurweekend

Op 27, 28 en 29 augustus trapt het Cultuurweekend het nieuwe cultuurseizoen af met een knal. Meer dan 100 cultuurhuizen gooien hun deuren open. Verschillende wandelingen leiden je naar culturele parels doorheen Antwerpen. Download de programmafolder, je ideale gids tijdens het Cultuurweekend.