Mandolinman ft. Mathijs Bertel & Jeroen Lenaerts

Houtekiet

Na twee succesvolle albums met eigentijdse bewerkingen van traditionele muziek uit onze streken gaat MANdolinMAN, samen met electronica wizard Mathijs Bertel (Ansatz Der Maschine), nog een stap verder in het uitwerken van dit oude repertoire. De oude melodieën krijgen door extra toevoeging van samples, beats en soundscapes een nieuwe, ongehoorde organische sound.

Als er één boek is uit de Vlaamse literatuur dat het tijdloze en universele karakter, de sfeer van de muziek en de tegenstelling tussen oud en nieuw kan bekrachtigen, is het wel ‘Houtekiet’ van Gerard Walschap. Een heidens ‘Evangelie’ over het ontstaan van de beschaving, maar tegelijkertijd een blauwdruk van het algemeen menselijke, het leven en het sterven. 

Meesterlijk verteld en gespeeld door Jeroen Lenaerts, bij het grote publiek vooral bekend van zijn rol (Tim) in 'Thuis', snijdt deze uitzonderlijke roman dieper dan ooit. Enkele jaren geleden ontdekte Jeroen zijn vocale kwaliteiten en volgde hij een klassieke zangopleiding. Het zal dan ook niet verbazen dat MANdolinMAN hier dankbaar gebruik van maakt.

De voorstelling wordt gekruid met krachtige projecties van Lot Vandekeybus. Na jaren cultuurredactrice voor Cobra.be te zijn, kiest Lot nu resoluut voor demuziek (De Kift) en haar werk als illustratrice. 


MANDOLINLAN & MARHIJS BERTEL (MUZIEK), JEROEN LENAERTS (WOORD & SPEL), LOT VANDEKEYBUS (TEKENINGEN & PROJECTIES)
 

De matinees zijn een organisatie van het district Berchem, de Berchemse seniorenraad en cultuurcentrum Berchem

Praktisch

 afbeelding ringleiding afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • vvk | kassa: 8 euro
  • kansentarief: 2 euro
locatie
  • ccBe - Schouwburg (genummerd)
  • Driekoningenstraat 126
  • 2600 Berchem

Extra

Ook niet-senioren zijn van harte welkom!