IN DE BIB

Berchem heeft twee bibliotheken: bibliotheek De Poort in Oud-Berchem en kinderbib De Vertellerij in Groenenhoek. Naast een ruime collectie die je kan raadplegen, zijn er een heleboel activiteiten in de bib. Je hebt het vaste programma waaronder de Leeslekkers en SamenLezen, maar ook extra's zoals lezingen, optredens en expo's. Hieronder vind je een overzicht van de komende voorstellingen met een woordje uitleg.

Bestemming: bib!

Wie gaat mee op leestrip?

wo 1 jul 2020 - 10.00 uur tot ma 31 aug 2020 - 17.00 uur

Bericht voor iedereen tussen 3 en 18 jaar: haal je reispas af in de bib, ga mee op leestrip en win!

Poëtisch winkelen in Berchem

met o.a. Lotte Dodion, Yousra Benfquih, Carmien Michels en Seckou Ouologeum

vr 31 jul 2020 tot ma 31 aug 2020

We staan deze dagen met z’n allen wat vaker buiten te wachten op de stoep voor een winkel. District Berchem vroeg daarom aan Lotte Dodion, Yousra Benfquih, Carmien Michels en Seckou Ouologuem om haiku’s en korte gedichtjes te schrijven voor de lokale handelaars.

Getekende verwerking - verwerkte vertekening

Expo en vernissage | Het verdriet van Vlaanderen

di 20 okt 2020 - 19.00 uur

Als voortraject van het muziektheaterstuk Het verdriet van Vlaanderen exposeert Toon Van den Brempt zijn tekeningen in de bib en wordt u van harte uitgenodigd op de interessante en muzikale vernissage op 20 oktober.

Kristien Hemmerechts, Hein en Toon Van den Brempt

Muziektheater | Het verdriet van Vlaanderen

vr 20 nov 2020 - 20.00 uur

Vlaanderen heeft een lange traditie van zwijgen en toedekken wanneer het over de collaboratie gaat. Met ongekende moed en doortastendheid willen Kristien, Hein en Toon die stilte doorbreken tijdens dit muziektheater.