IN DE BIB

Berchem heeft twee bibliotheken: bibliotheek De Poort in Oud-Berchem en kinderbib De Vertellerij in Groenenhoek. Naast een ruime collectie die je kan raadplegen, zijn er een heleboel activiteiten in de bib. Je hebt het vaste programma waaronder de Leeslekkers en SamenLezen, maar ook extra's zoals lezingen, optredens en expo's. Hieronder vind je een overzicht van de komende voorstellingen met een woordje uitleg.

Lezen en schrijven met Anne Frank

Interactieve tentoonstelling 10+

di 5 nov 2019 - 10.00 uur tot za 16 nov 2019 - 17.00 uur

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Antwerpen werd bevrijd van de Duitse bezetting. Een mooie gelegenheid voor kinderen om te leren over Anne Frank en de Tweede Wereldoorlog. Met deze educatieve tentoonstelling komt het verhaal van Anne Frank naar de bib.

Het verhaal van een Joods ondergedoken oorlogskind

Lezing met Regina Sluszny

do 7 nov 2019 - 20.00 uur

Een boeiende en pakkende lezing waarin Regina Sluszny vertelt over haar onderduiktijd tijdens WOII en de bezetting in België. Regina kreeg er tijdens de oorlog ouders bij, haar man Georges verloor zijn hele gezin.

Speel mee met de Schrijfwijzen

Het Groot Dictee Heruitgevonden

vr 6 dec 2019 - 20.00 uur

De Schrijfwijzen - Het Groot Dictee Heruitgevonden is een speelsere vorm van het originele Groot Dictee der Nederlandse Taal en op maat voor iedereen die van taal houdt. Voor dit dictee is het dus niet nodig om het Groene Boekje uit het hoofd te kennen want taalplezier staat centraal.