IN DE BUURT

Culturele activiteiten en evenementen kleuren Berchem. De cultuurantenne steekt hierbij een handje toe. Ze geeft gratis advies en maakt je wegwijs in het culturele leven in jouw district. Samen met lokale verenigingen, kunstenaars en buurtbewoners organiseert ze allerlei projecten waarvan een overzicht hieronder. De uitkalender laat dan weer het gehele Berchemse aanbod zien.

Menaya | Abdelkader Benali

Kalief van Nederland

do 6 feb 2020 - 20.00 uur

Schrijver Abdelkader Benali toont in zijn Duizend-en-een-nacht een actuele, geleerde en toch speelse blik op de oude verhalen waarin hij zijn fascinatie voor zijn grootmoeder deelt, zijn Sherazade, kortom een verhaal van onze tijd presenteert.

Menaya | MONA brunchfilm

Atlantic.

zo 9 feb 2020 - 11.00 uur

Taha, een Marokkaanse surfer, reist langs de Atlantische kust naar Europa op zijn surfplank. Hij maakt een reis van 750 kilometer, in een poging zijn leven zin te geven. Hoe verder de wind hem wegvoert, hoe zwaarder de reis wordt en hoe meer hij beseft wat hij allemaal moet opgeven voor zijn droom.

Hiphop conferentie #3

Den Eglantier en Bumaye | Hopvoeding

za 22 feb 2020 - 14.00 uur

De conferentie staat in teken van Hip Hop cultuur met een focus op schooling, dj's, expo, talks en demopitches. Ben je zelf actief in de cultuur of vooral liefhebber, iedereen wordt verrijkt in knowledge over verschillende aspecten van Hip Hop!

Afro Blood

Blood pressure edition

vr 22 mei 2020 - 20.00 uur

Afroblood is een gevarieerde avond waar de Afro Cultuur en zijn takken in verschillende kunstvormen worden uitgebeeld door dans & muziek & live Dj. Kinkela Rabbi David ( 24 ) aka Rabba is de concepthouder van Afroblood.

Te gast | Rekker | zomerkamp

Filmkamp 10+ | Filmcrew 12+

ma 6 jul 2020 tot vr 17 jul 2020

Zit je te broeden op een knotsgek idee voor een animatiefilm? Heb je zin om je eigen verhaal te verzinnen én verfilmen? Of wil je gewoon graag experimenteren met stop motion animatie? Bij REKKER kan het allemaal.