IN DE BUURT

Culturele activiteiten en evenementen kleuren Berchem. De cultuurantenne steekt hierbij een handje toe. Ze geeft gratis advies en maakt je wegwijs in het culturele leven in jouw district. Samen met lokale verenigingen, kunstenaars en buurtbewoners organiseert ze allerlei projecten waarvan een overzicht hieronder. De uitkalender laat dan weer het gehele Berchemse aanbod zien.

Te gast | Rekker | zomerkamp

Filmkamp 10+ | Filmcrew 12+

ma 6 jul 2020 tot vr 17 jul 2020

Zit je te broeden op een knotsgek idee voor een animatiefilm? Heb je zin om je eigen verhaal te verzinnen én verfilmen? Of wil je gewoon graag experimenteren met stop motion animatie? Bij REKKER kan het allemaal.

Vlaanderen Feest

Jelle Cleymans

vr 10 jul 2020

Jelle Cleymans persoonlijker dan ooit. Het wordt een muzikale akoestische roadtrip waarop hij je zal meenemen. Want in de afgelopen jaren is er veel gebeurd. Dat moest Jelle van zich afschrijven. En of hij dat deed.

Vlaanderen Feest

Pieter & Tine Embrechts

za 11 jul 2020

Broer & zus: ras-performers, begenadigd vertellers én ook nog eens buren in Borgerhout. De laatste jaren waren ze elkaar muzikaal gezien een beetje uit het oog verloren, maar de lockdown bracht daar terug verandering in. Ze namen samen liefdevolle liedjes op voor mensen die door ziekte aan hun be

Vlaanderen Feest

Frank Mercelis

zo 12 jul 2020

Van smartlap tot Frans chanson. Van Nederlandstalige rock tot Wannes Van de Velde. Muzikant Frank Mercelis, onder andere ook zanger bij Eddy et les Vedettes, is niet voor één gat te vangen.

Belpop Bonanza

Belpop Bonanza stadswandeling

di 21 jul 2020 tot ma 31 aug 2020

Een heerlijke wandeling langs unieke stukjes Belpop-geschiedenis in jouw eigen stad

Speelweek

sport- en cultuurweek | 7 tot 11 jaar

ma 10 aug 2020 tot vr 14 aug 2020

Hou jij van veel actie en afwisseling? Kom dan in de zomervakantie naar ccBe voor een superformidabele speelweek boordevol sport en cultuur en leef je uit in een pittige atletiek olympiade.

Roedels

muzikale wandeling

zo 16 aug 2020 tot zo 30 aug 2020

ROEDELS is een muzikale wandeling op de Wolvenberg in Berchem. Een gids neemt een groep deelnemers op sleeptouw terwijl ze uitweidt over historische en ecologische aspecten van het natuurgebied.

Stefaan Degand & Elien Hanselaer

Ashes to Ashes

wo 19 aug 2020 tot do 20 aug 2020

Rebecca en Devlin confronteren elkaar in een kamer ergens desolaat in het midden van een stad. De wereld buiten is in beweging maar zij hebben enkel elkaar. Hij vraagt haar meedogenloos uit over een minnaar uit haar verleden. Zij wil het vooral hebben over geweld in de wereld.

Katrien Oosterlinck

Massage collage 6+

wo 19 aug 2020 tot za 29 aug 2020

In ‘massage-collage’ installeren jong en oud zich per twee op een rustig eilandje in de ruimte voor een adempauze in de drukte. Begeleid door een gids die de bewegingen voordoet, geven ouders en kinderen elkaar een korte massage. Vreemde geluiden en zachte kussens zorgen voor de sfeer.

Afro Blood

Blood pressure edition

vr 13 nov 2020 - 20.00 uur

Afroblood is een gevarieerde avond waar de Afro Cultuur en zijn takken in verschillende kunstvormen worden uitgebeeld door dans & muziek & live Dj. Kinkela Rabbi David ( 24 ) aka Rabba is de concepthouder van Afroblood.

Kristien Hemmerechts, Hein en Toon Van den Brempt

Muziektheater | Het verdriet van Vlaanderen

vr 20 nov 2020 - 20.00 uur

Vlaanderen heeft een lange traditie van zwijgen en toedekken wanneer het over de collaboratie gaat. Met ongekende moed en doortastendheid willen Kristien, Hein en Toon die stilte doorbreken tijdens dit muziektheater.

Luan Buleshkaj | Soufiane Moussouli

duovoorstelling | Leeuwenkind | Volgens Mij ben ik een jood

za 13 feb 2021 - 20.00 uur

Woordkunstenaar Luan kaart in zijn eerste solovoorstelling 'Leeuwenkind' zowel persoonlijke als actuele onderwerpen aan. In ‘Volgens mij ben ik een jood’ onderzoekt Soufiane de relatie tussen mensen van verschillende religies, gebaseerd op zijn eigen ervaringen en een stukje geschiedenis.