IN DE BUURT

Culturele activiteiten en evenementen kleuren Berchem. De cultuurantenne steekt hierbij een handje toe. Ze geeft gratis advies en maakt je wegwijs in het culturele leven in jouw district. Samen met lokale verenigingen, kunstenaars en buurtbewoners organiseert ze allerlei projecten waarvan een overzicht hieronder. De uitkalender laat dan weer het gehele Berchemse aanbod zien.

De Nwe Tijd / Suzanne Grotenhuis

Zwarte Woud forever

za 7 dec 2019

Een hartverwarmende locatievoorstelling over het einde van de wereld. Hoe moet je overleven in een maatschappij die steeds eenzamer en individueler lijkt te worden. Suzanne Grotenhuis gaat in een komische wervelende monoloog de strijd aan met het massale doemdenken in tijden van crisis.

Ciné Follies | Christmas Celebration

Cat on a Hot Tin Roof

za 21 dec 2019 - 19.00 uur

We halen onze 35mm filmprojector weer boven voor de filmklassieker 'A Cat on a Hot Tin Roof '. Op de afterparty speelt Mister Smith je favoriete kersthits. Kleed je in jouw beste '50s outfit en The Modernettes zorgen voor de finishing touch. Wie weet, wordt je wel de winnaar van de avond!

Menaya festival | Abdelkader Benali

Kalief van Nederland

do 6 feb 2020 - 20.00 uur

Toen schrijver Abdelkader Benali voor het eerst de verhalen van Duizend-en-een-nacht las, moest hij aan zijn grootmoeder in Marokko denken. Zij was zijn Sherazade (verhalenvertelster). Verbaal lef, vlot van de tongriem gesneden en bruisend van karakter.

MONA film | brunchfilm

Atlantic

zo 9 feb 2020 - 11.00 uur

Taha, een Marokkaanse surfer, reist langs de Atlantische kust naar Europa op zijn windsurfplank. Hij maakt zo een reis van 750 kilometer, in een poging zijn leven zin te geven.

Hiphop conferentie #3

Den Eglantier en Bumaye | Hopvoeding

za 22 feb 2020 - 14.00 uur

De conferentie staat in teken van Hip Hop cultuur met een focus op schooling, dj's, expo, talks en demopitches. Ben je zelf actief in de cultuur of vooral liefhebber, iedereen wordt verrijkt in knowledge over verschillende aspecten van Hip Hop!