BURENGELUK

Corona schudde de wereld door elkaar. Een jaar lang hielden we onszelf op afstand en knaagde de onzekerheid aan onze levens. Tijdens opeenvolgende lockdowns vielen we noodgedwongen terug op onszelf, opgesloten in huis en tuin. Maar corona zorgde ook voor lichtpuntjes. We ervoeren hoe weerbaar we waren, pasten flexibel onze levens aan én keken met een vernieuwde blik naar de omgeving waarin we leefden. Beter een goeie buur dan een verre vriend bleek een waarheid als een koe.  Talloze Antwerpenaren hebben hun buren door corona geholpen. Ze maakten praatjes aan de voordeur of deden boodschappen voor elkaar.

Voor wie zijn buren welgemeend dank u wel wil zeggen voor hun inzet en vriendschap, is er nu 'Burengeluk': een korf vol mooie concerten, straffe voorstellingen en de schoonste film van eigen bodem, aangeboden door de verzamelde Antwerpse cultuurcentra. Kies een voorstelling naar keuze en nodig jouw buren uit voor een heerlijk avondje uit. Per ticket aan volledige prijs, kan je tot twee burentickets bestellen aan 50%.

RESERVEREN? Je kan voor BurenGeluk reserveren via mail: corso@antwerpen.be.  Vermeld daarin duidelijk naar welke voorstelling je wil komen kijken en hoeveel tickets je wenst. Hou er rekening mee dat we van al je buren gegevens nodig hebben (naam, adres en telefoonnummer). 

In ccBe kan je komen kijken naar de volgende voorstellingen:

Batmat

This side up 4+ | familiedag

zo 7 nov 2021 - 15.00 uur

Ze wonen met vier in een doos. Alles loopt gesmeerd in hun kleine wereld. Tot de doos kapotscheurt en ze plots de wereld én het publiek zien. Het liefst van al zouden ze zich onzichtbaar willen maken, maar dat lukt nauwelijks. En zo begint hun avontuur, met enkel wat spullen en elkaar.

Comedy Corso

Soe Nsuki ontvangt Thomas Smith, Tom Bibo en Joost Van Hyfte

vr 19 nov 2021 - 20.00 uur

Comedy Corso is de stand-up comedy avond van ccBe. Zoek dekking voor snedige spot, messcherpe satire en rondvliegende lachsalvo’s. Gastvrouw Soe Nsuki ontvangt voor de tweede editie Thomas Smith, Tom Bibo en Joost Van Hyfte. Lachen tot een breuk is op eigen risico.

K.A.K.

Snøw 3+

zo 28 nov 2021 - 14.00 uur

Snøw is een voorstelling over de opwarming van de aarde op maat van kleuters. Tijdens een absurde trip langs een keukenrobot en de Noord- en Zuidpool ontdekt de K.A.K. samen met een pinguïn, een frigo, een geschifte kok en een koor van rochelende vuilniszakken, hoe de wereld kan worden gered.

Zonzo Compagnie

Familiedag | Hush - Henry's dream machine 6+

di 28 dec 2021 - 14.00 uur

Maak kennis met De Engelse barokcomponist Henry Purcell. Centraal op scène staat een grote toverdoos, een reusachtige maquette van een oud theater. Een droommachine zeg maar. Als de gordijnen opengaan, ontplooit zich een wondere wereld waarvoor Purcell prachtige muziek schreef.