dans

Gebeten door hedendaagse dans?
Zowel internationale als gevestigde choreografen en dansers uit Vlaanderen kan je bij ons zien.

Double bill: Chapel of love & Xposure

The Backyard | première

za 6 nov 2021 - 20.00 uur

Elk op hun eigen manier benaderen twee makers, Machias Bosschaerts en Klára Ešnerová, onderwerpen als trance, demonen en onderdrukking. Zij nemen je mee in een surrealistische en duistere wereld waarin het onwaarneembare waarneembaar wordt.

For All Queens!

Dag Sinterklaas Ball

za 4 dec 2021 - 20.00 uur

Zwarte Piet is Racisme, Stop BlackFace, Kick Out Zwarte Piet zijn bewegingen die de meeste van ons kennen en ook achterstaan. Nu de mogelijkheid om een stukje verder te gaan en kolonialisme nog verder de deur uit de schoppen en de gevierde knechtenhouder terug te sturen naar waar hij vandaan komt.

Mohamed Toukabri

The upside down man

vr 28 jan 2022 - 20.00 uur

In zijn eerste solo-creatie beweegt Toukabri (Rosas, Eastman, Needcompany) heen en weer tussen verleden en heden, tussen twee landen, twee culturen en twee tradities, tussen kunstdisciplines en danstalen. Dans, video, tekst en geluid versmelten tot een autobiografisch stuk over identiteit.

Ann Van den Broek | WArd/waRD

Joy, enjoy Joy

di 1 mrt 2022 - 20.00 uur

Wat maakt dat we ondanks tegenslagen en periodes van desillusie zo vasthoudend zijn in het vinden van positieve waarde en betekenis in de dingen die we doen? Een dansvoorstelling met de voor WArd/waRD kenmerkende combinatie van beweging, (live) muziek, tekst en video.

Tuur Marinus

Th lng gdby

za 19 mrt 2022 - 20.00 uur

Een voorstelling voor 9 dansers. Klank- en bewegingspatronen worden gelijktijdig uitgevoerd in een samengaan van beweging, klank en licht. Lichamen en klanken verweven tot een nieuwe ervaring van samen-zijn.

Alexander Vantournhout | not standing

Through the grapevine

do 31 mrt 2022 - 20.00 uur

Een eigenzinnige pas de deux tussen twee mannen. Performers Alexander Vantournhout en Axel Guérin tonen hun lichamen, ontdaan van elke franje. Deze zevende voorstelling is het eerste échte duet van Alexander en bouwt qua thematiek tot op zekere hoogte verder op succesnummer ‘Aneckxander’ uit 2015.

Helder Seabra | Incognitus

Spektrum of Being

wo 27 apr 2022 - 20.00 uur

Waar zijn de anderen? Zijn zij de enigen die het overleefd hebben? En hoe kunnen ze nog met elkaar communiceren, na deze complete shut-down? Zijn ze terug aan het einde en start alles nu opnieuw van nul? Een kinetische voorstelling in een rauwe sfeer over het onvermogen om verbonden te blijven.

Koen De Preter

Tender Men

vr 6 mei 2022 - 20.00 uur

Koen De Preter stelt zich de vraag hoe mannen met elkaar om zouden gaan in een wereld zonder homofobie. ‘Tender Men’ is een dansvoorstelling over mannen, aanraking en gevoeligheden. Over menselijk contact, over de onbevreesdheid, schoonheid en poëzie ervan, maar ook over de chaos en misverstanden.