dans

Moya Michael en David Hernandez

Coloured swan 1 & 2: Khoiswan & Eldorado

do 19 sep 2019 - 20.00 uur

Choreografe Moya vraagt zich af hoe verschillende, opgelegde identiteiten invloed hebben op ons doen en laten. Ze nodigt diverse kunstenaars uit om haar bij deze zoektocht te vergezellen. Elke ontmoeting leidt tot een solo gecreëerd met en voor de artiest, als een van de zwanen in ‘Coloured Swans’.

WArd/waRD / Ann Van den Broek

The memory loss collection: zooming in on loss

do 10 okt 2019 - 20.00 uur

The memory loss collection bestaat uit de creatie van een triptiek over het thema geheugenverlies. ‘Zooming In On Loss’ focust op de interne strijd die gevoerd wordt door het individu, met enerzijds het besef van het verdwijnen van het geheugen en anderzijds het verlies aan controle over dat proces.

Sandman / Sabine Molenaar

Transmute (première)

za 30 nov 2019 - 20.00 uur

Choreografe Sabine Molenaar deconstrueert met 4 wonderlijke performers de werkelijkheid die wij ervaren. Herkenbaar is het gevoel dat velen van ons vandaag hebben: in een hyperrealiteit te leven waarin de fysieke werkelijkheid en de gemedialiseerde wereld niet meer van elkaar te onderscheiden zijn.

Rosas / Salva Sanchis & Anne Teresa De Keersmaeker

A love supreme

wo 4 dec 2019

‘A Love Supreme’ werd gecreëerd in 2005 door Salva Sanchis en Anne Teresa De Keersmaeker. Aanleiding was hun gedeelde fascinatie voor het gelijknamige album uit 1964 van de Amerikaanse componist en tenorsaxofonist John Coltrane.

Koen De Preter

Tender men

do 30 jan 2020 - 20.00 uur

‘Tender Men’ is een dansvoorstelling over mannen, aanraking en gevoeligheden. Over menselijk contact, over de onbevreesdheid, schoonheid en poëzie ervan, maar ook over de chaos en de misverstanden. Koen De Preter stelt zich de vraag hoe mannen met elkaar om zouden gaan in een wereld zonder homofobie

Helder Seabra & Julio César Iglesias Ungo

The well in the lake

za 7 mrt 2020 - 20.00 uur

Twee gestrande mensen worstelen met een omgeving die verandert bij elke beweging. Of is niets wat het lijkt? Helder Seabra en Julio César Iglesias Ungo dansten eerder samen bij Ultima Vez. Nu creëren ze hun eerste duet, samen met live-muzikanten Christophe Heinze en Stijn Vanmarsenille.

Alexander Vantournhout

Screws

za 2 mei 2020 tot zo 3 mei 2020

Vantournhout zet de verhouding tussen lichaam en object op zijn kop. Met behulp van o.a. ijssteigers, bowlingballen en antizwaartekrachtschoenen tarten de dansers de regels van de fysica. Deze voorstelling neemt je mee op een parcours doorheen een bijzondere site. Wandel rond en laat je meevoeren.