De Koe

De Wederopbouw Van Het Westen - WITROODZWART

De Koe presenteert de integrale versie van de trilogie ‘De Wederopbouw van het Westen, WITROODZWART’.

Hoe nu verder met de wereld? Of misschien eerst: waar staan we en hoe is dat zo gekomen? De Koe presenteert de Grande Finale van haar even grootse als lichtvoetige geschiedenis van Het Westen.
Het Westen? Het Atlantische Westen? Het Avondland? In ieder geval het Westen, waarin en waarmee wij zijn opgegroeid.
Het Westen zoals het ons tot westerling heeft gemaakt. Een onschuldige, maagdelijke, wellustige, voluptueuze, decadente, apocalyptische driehoeksverhouding waarin we al onze hoop situeren.

In ‘Wit’ keken de spelers terug op de wereld van hun jeugd, vol persoonlijke en maatschappelijke idealen. In ‘Rood’ stond het stormachtige maar vluchtige leven van Elisabeth Taylor model voor de moderne westerse levenshouding. ‘Zwart’ richtte zich op de hoopvolle culturele wedergeboorte van de rennaissance. Nu vervlechten de spelers de delen nog eenmaal tot een vrolijk meanderende stroom vol persoonlijke herinneringen, politieke anekdotes, historische gebeurtenissen en onverwachte filosofische inzichten.

In de pers

Theaterkrant - Fonkelende marathon over alle

"De makers lijken een progressie te tonen, een onnavolgbare duiding van een mentaliteitsverandering die zich tijdens ons leven heeft afgespeeld in de hoofden van ons allemaal."

De Morgen - Bewonderen en branden

“Wat The Big Lebowski van de Coen Brothers is voor de cinema, is de Koe voor het theater.”

Vooruit - De Koe – De Wederopbouw Van Het Westen III: ZWART

“Lieve Wit, Rood en Zwart. Kan er alsjeblieft geen nieuw stuk komen? Volgend jaar? Groen, misschien? Of Geel, als je dat liever hebt. Alsjeblieft?”


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • vvk | kassa: 20 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • ccBe
  • Driekoningenstraat 126
  • 2600 Berchem

Extra

Duur:
Deel 1 (‘Wit’ en ‘Rood’, totale duurtijd 2u30)
30 min. pauze
Deel 2 (‘Zwart’, duurtijd 1u30)