Wim Helsen

Er wordt naar u geluisterd

Voor 'Er wordt naar u geluisterd' legde Wim Helsen zijn oor te luisteren bij uw binnenste. Hij luisterde naar uw eenzaamste gedachten, uw meest verborgen pijn en uw diepste angsten.
Kent hij die dan?
Ja hoor.

Wim Helsen won voor zijn eerste voorstelling de Neerlands Hoop prijs, en voor zijn derde en vierde telkens de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende cabaretvoorstelling in Nederland van dat theaterseizoen. 'Er wordt naar u geluisterd' is zijn vijfde voorstelling.

De voorstelling ging op 1 december 2016 in première in Amsterdam, daarna heeft Wim Helsen de voorstelling eerst een seizoen geproefdraaid in Nederland. Nu is ze klaar voor Vlaanderen.

Credits
Tekst en spel: Wim Helsen
Coaching: Johan Petit en Els Dejonghe
Techniek: Joris Pesic
Foto: Johan Jacobs
Ontwerp: Robert Muda Van Hamel

In de pers

VRT NWS - Van Gils & Gasten - VRT NWS

Wim Helsen: "De spanning op een begrafenis is interessant om iets grappigs te verzinnen"

De Tijd - Ontbijt met De tijd

‘Ik ben een meester in de kunst van het nietsdoen'

Meppeler Courant - *****

In tachtig minuten ontvouwt Wim Helsen een hilarisch en bij vlagen absurdistische rouwdienst. Hij bewandelt ook in zijn soms onnavolgbare rol als uitvaartbegeleider weer zijn bekende zijpaden en vertelt verhalen in het grote hoofdverhaal. (…)

Elsevier - *****

Dat de dood een voedingsbodem is voor (al dan niet morbide) grappen, bewijst Wim Helsen in zijn nieuwe show… Helsen wekt deze eenzame zielen subtiel tot leven, zonder oordeel, maar met een oneindig mededogen.

Praktisch

 afbeelding ringleiding afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • vvk: 18 euro
  • kassa: 20 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • ccBe
  • Driekoningenstraat 126
  • 2600 Berchem