Feikes Huis & Het Houten Huis.

Familiedag | Hoe licht kan een wolk zijn? 4+

Familiedag  | van 14 tot 18 uur

Het is vakantie en dus hebben we een zee van tijd voor alles. In ccBe hebben we vandaag echt geen haast. We nemen de tijd om te dromen, stil te staan bij kronkelende gedachten en al onze zintuigen op scherp te zetten. Geniet van een poëtisch beeldend muziektheaterpareltje over het verlangen om gewichtsloos in de lucht te hangen. Kom wat vroeger want de voorstelling begint voordat hij is begonnen en gaat door na het applaus. Of neem je tijd om samen te onthaasten in het knutselatelier, grimesalon of bij kleine verhalen.

Het Houten Huis / Feikes Huis | Hoe licht kan een wolk zijn 4+ | 15 uur

Op het toneel staan 3 mensen die zich van binnen een das voelen. De een bakt potten, de ander maakt muziek en de derde beweegt. Alle drie proberen ze ons eenzelfde verhaal te vertellen; over stil zijn van binnen en hoe moeilijk dat is.

Ik ben Das. Ik ben dol op eenzame wandelingen en stille plekken, dan is er rust en overzie ik alles. Ik draag graag een hoed om mijn gedachten en overpeinzingen een beetje bij elkaar te houden. Maar sinds kort woont er in mijn hoed een specht die er een gat in heeft gepikt. De specht heeft al zijn vrienden uitgenodigd en nu is het er een kabaal van jewelste. Soms is het heel even stil. Maar dan piepen er door dat gat meteen weer nieuwe gedachten mijn hoofd binnen. Mooie, eindeloze en kronkelende gedachten maar ook prangende vragen zoals: hoe licht kan een wolk zijn?
Een voorstelling voor iedereen die door de ruis het bos niet meer hoort.

"De manier waarop de drie acteurs dit verhaal verbeelden is prachtig. Met schitterend poppenspel van Meike van den Akker en Maarten Smit en met de sfeerbepalende muziek van de onmisbare multiinstrumentalist Radek Fedyk leiden zij het jonge publiek bedaard maar vastberaden een ander universum binnen, een universum vol eenvoudige poëtische teksten en een fraai vormgegeven decor." Leeuwarder Courant ****

"Een wondermooie voorstelling, een poëtische ode aan opklimmen uit het duister en stilte zoeken in jezelf."- NRC ****

Verwonder wandeling | 16 uur
Gratis, inschrijven ter plaatse

Na de voorstelling gaan we samen naar buiten. Met rust en aandacht borgen we de net opgedane ervaring. Tijdens de wandeling trainen we om ongewenst lawaai buiten te sluiten en alledaagse dingen anders te ervaren.Kun je de omgeving die je op de heenweg zag nu anders bekijken?
Voor dit programma is het fijn om geen haast te hebben en warme kleren aan te doen.

Kleuteryoga met Lotte Heijtenis | 14 en 16 uur 
Gratis, inschrijven kan via bovenstaande link.

Op de zen-familiedag kunnen jullie ook yoga ontdekken! Met of zonder je mama/papa.
14 uur kindjes van 3 tot 6 jaar
16 uur voor duo’s ouder & kind

De familiedagen zijn een samenwerking tussen het cultuurcentrum en het district van Berchem.
Praktisch

 afbeelding ringleiding vlieg afbeelding afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • vvk: 6 euro
  • kassa: 8 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • ccBe
  • Driekoningenstraat 126
  • 2600 Berchem