WArd/waRD │Ann Van den Broek

FF+REW 60:00 (Revisited)

Een sleutelwerk in een œuvre werpt zijn schaduwen vooruit en kondigt aan wat gaat komen. Zo’n voorstelling is FF+Rew 60:00
uit 2005 voor Ann Van den Broek. Daarin realiseren vijf vrouwen zich geleidelijk wat hen overkomt, gaandeweg dringt de emotionele of fysieke klap tot ze door. Verbijstering. Verstarde lichamen. In een reflex wegdraaiend. Terugkomend. Perplex. Een vertraagde shock.

De shock is in FF+Rew 60:00 Revisited universeler, er staan nu vrouwen én mannen op het toneel. Ook van de ingrediënten die Van den Broek de laatste jaren inzet – camera’s en live-projecties – onderzoekt ze het effect op het oude materiaal. Een letterlijke herneming is FF+Rew 60:00 Revisited dus niet. Ann observeert en ontleedt; gebruikt het theater als laboratorium. ‘Revisited’ wordt ‘renewed’.

Veel van het bewegingsmateriaal uit
 FF+Rew 60:00 is kenmerkend voor het werk van Ann: maskerende poses, bouncen, angst en communicatie met gebaren. In de transitie die Ann nu doormaakt naar totaalkunstwerken waarin de grenzen tussen disciplines vervagen, keert ze terug naar deze periode waarin het fundament van haar bewegingstaal, het emotioneel minimalisme, is gelegd. Nieuwsgierig naar wat haar oude werk
haar te vertellen heeft.

 

Credits
Concept en choreografie: Ann Van den Broek
Dansers: Marion Bosetti, Estelle Delcambre, Jean-Gabriel Maury, Nik Rajšek
en in wisselende bezetting Alice Gioria, Johanna Schweer, Johanna Tengan, Levente Lukacs
Muziekcompositie: Arne Van Dongen, bewerking door Christoph De Boeck
Video- en lichtontwerp: Bernie van Velzen
Styling kostuums: Ann Van den Broek en la fille d'O (met stukken van la fille d'O en A.F. Vandervorst)
Assistentie Ann Van den Broek en dansers: Kamil Pilarski

‘FF+REW 60:00 (REVISITED)’ is een productie van WArd/waRD in coproductie met Theater Rotterdam (NL) en ccBe (BE) en is mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van het Fonds Podiumkunsten (NL).
In de pers

De Theaterkrant - Intens gedisciplineerde richtingloosheid en wanhoop

FF+Rew 60:00 Revisited zou kunnen gaan over onze online verslavingen, over consumptiedrang, over verlies aan contact, afweer en zelfmedicatie in de vorm van drugs of ander gebruik dat afleidt en alleen op korte termijn leegte en pijn verhelpt.

Praktisch

 afbeelding ringleiding afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • vvk: 12 euro
  • kassa: 14 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • ccBe
  • Driekoningenstraat 126
  • 2600 Berchem

Extra

Duur: 1 uur zonder pauze