Bollylicious brengt een opzwepende Indische dansvoorstelling met veel humor, meeslepende muziek, kleurrijke kostuums en een goede dosis glitter and glamour. Dit Gents collectief brengt een originele interpretatie van de Bollywood dansstijl, waarbij authenticiteit en ambiance hand in hand gaan. Gesteund door Alain Platel wil Bollylicious deze energieke dansvorm, die een hoog 'feel good'-gehalte met zich meedraagt, meer onder de aandacht brengen en tot een hoger niveau tillen.

Ze werden gespot als aanstormend talent in de Gentenaar, het Laatste Nieuws en de Theaterkrant. Hun danstechniciteit werd opgemerkt tot in India, met meerdere tournees tot gevolg. Daar vond men de kijk van deze jonge Europeanen op hun dansvormen heel innovatief. Bollylicious werd alom geprezen in het land dat hen zo inspireerde.

Choreografie en dans: Tom Decuyper, Ayla Joncheere, Laura Neyskens, Nakoulou Leblanc
Licht: Carlo Bourguignon, Bram Van den Bussche, Erik Cantryn

In de pers

Alain Platel -

Bollylicious is een Gents geheim wapen tegen verzuring en donkere gedachten. Elk theater, élk festival van de hedendaagse dans, zou die voorstellingen moeten programmeren!”

Chokri Ben Chikha -

“Exotisme zonder 'tentoongestelde exoten’, het kan! Ga kijken naar dit virtuoze dansoptreden en geniet”

De Gentenaar - ‘Polariteit is en blijft de plek waar ik mensen gelukkig maak’

“Het hoogtepunt van de avond was echter ‘Bollylicious’, het spektakel waarin vier jonge dansers zich aan de Indische dans waagden. ... Van Assche kondigde het viertal aan als ‘internationaal potentieel’ en dat zit er inderdaad in.

Theaterkrant - ****

Bollylicious is een les in Oosterse subtiliteit en formaliteit. Gebracht door vier Europeanen. Ongelooflijk, welbeschouwd, dat deze vier dat voor elkaar hebben gekregen.

Indische krant Rajasthan Partika -

Deze Belgische dansers brachten een oogverblindend show, waarin zij een originele mix van Indische dans met tal van andere dansstijlen bijeenbrachten. […] De fusie van Bollywood, Kathak, Kalbeliya dans, Salsa en Flamenco betoverden alle toeschouwers.”

Praktisch

 afbeelding ringleiding afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • vvk: 12 euro
  • kassa: 14 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • ccBe
  • Driekoningenstraat 126
  • 2600 Berchem