'NUFF SAID

met William Boeva, Lowkey (VK), Yousra Benfquih, Lemn Sissay (VK) en Kjen Descheemaecker

Heb je geen ticket meer kunnen bemachtigen in ccBe, surf dan snel naar De Warande in Turnhout. Zaterdag 14 april geeft 'Nuff Said er nog eens een lap op!

'Nuff Said. Wereld in beweging. Al 10 jaar lang podium vol stad. Tussen mainstream en underground, vol jong talent en internationale namen. Met elke maand een rits kwaliteit. Be it comedy, literatuur, muziek, spoken word,... Telkens vakkundig ingekapseld door de jungle hazers van BRZZVLL en chef d'orchestre Johan Petit. Wentel je in deze heerlijke bak talent. Iedere eerste vrijdag van de maand in de foyer van ccBe.

WILLIAM BOEVA is met zijn volle 1m37 aan linkerzijde en 1m42 aan de rechterkant de meest veelzijdige man der Lage Landen. Met een mond groter dan ’s mans gestalte geeft William Boeva zijn klare kijk op de wereld. In zijn stand-up laat hij iedereen kennis maken met zijn aparte ‘soort’. Misschien zijn er niet zoveel verschillen als het oog doet vermoeden…

LOWKEY (VK) combineert politiek geladen teksten met behendig aangesneden onderwerpen als ras, oorlog, armoede en politiek. Met zijn vooruitstrevend activisme en vernieuwende muziek loopt Lowkey al een tijdje in de kijker in de Britse hiphop-scène. Door zijn energieke optredens blijft zijn aanhang alsmaar groeien sinds hij 14 jaar geleden een eerste mixtape uitbracht.

YOUSRA BENFQUIH is mensenrechtenjuriste en doctoranda aan de UA. Daarnaast koestert ze een grote liefde voor het woord. Ze volgt de schrijfopleiding aan de Academie van Borgerhout, werd toegelaten tot de Parijse residentie van deBuren, én won vorig jaar de TXT-on-stagewedstrijd Naft voor Woord. Naast haar poëzie schudt ze nu en dan ook een column uit de mouw, die je reeds zag verschijnen in De Standaard, De Morgen, Knack en Charliemag.

LEMN SISSAY (VK) was de eerste dichter die de opdracht kreeg om te schrijven voor de Olympische Spelen in Londen. Zijn Landmark-gedichten zijn onder andere te zien in het Londense Royal Festival Hall en The Olympic Park. Zijn beroemdste Landmark-gedicht, "The Gilt of Cain", herinnert aan het einde van de slavernij en werd onthuld door bisschop Desmond Tutu in Fen Court.

KJEN DESCHEEMAECKER is comedian, maar ook Vlaams Kampioen Beatbox. Hij combineert zijn beatboxtalent met herkenbare humor en brengt het publiek van de ene naar de andere verbazing.
Eind 2016 werd zijn werk bekroond met een plaats in de Halve Finale van de Radio 2 Humorklas en was hij te zien in Belgium's Got Talent. Sindsdien reist hij heel Vlaanderen en Nederland rond om het publiek te overdonderen met zijn vocale kunsten en snelle humor.

Facebook


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • vvk: 10 euro
  • kassa: 12 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • ccBe
  • Driekoningenstraat 126
  • 2600 Berchem

Extra

Opgelet, de zitplaatsen zijn beperkt. Wil je graag zitten, kom goed op tijd. Anders voorzien we een staanplaats.

Noteer ook al...
10 jaar 'Nuff Said
Festival in De Villegaspark
zondag 24 juni 2018