In kleine groep wandel je met gids doorheen het park. Elke groep volgt een eigen parcours en houdt halt bij 5 verschillende acts. Niet elke groep ziet dezelfde acts, maar iedereen ziet Lady Cocktail, de Vuurmeesters en Johan Petit. Alle voorstellingen spelen in openlucht. Bij nat of koud weer neem je best aangepaste kledij mee.

Op het programma staan:

Aïcha Cissé (vertelling)
Haar geboorte was een flop en haar zoektocht naar een lief vervloekt. Ze is klaar voor de liefde, nu die man nog... Aïcha brengt een stuk uit ‘Prêt-À-Aimer’ met grappige en trieste anekdotes. Een prettig gestoorde kijk op de liefde. Aïcha Cissé tracht het universeel verlangen naar liefde te ontrafelen.

Rooftoptiger (muziekinstallatie)
‘BirderConcert’ is een muzikale en beeldende performance, een kruising tussen beeldende kunst en een muziekoptreden. Birder is een apparaat van de futuristische vogelkweek en een klankkast van de toekomst, gebouwd door beeldend kunstenaar Bram Rombouts ism Rooftopitger. Voor de muzikaliteit werd samengewerkt met beeldend kunstenaar en muzikant Aarich Jespers.

Dries (indierock)
Dries brengt intieme indiefolk. Vergezeld van gitaar en mondharmonica brengt hij je van de ene emotie naar de andere. Zijn rijpe stem bezingt met tomeloze strijdvaardigheid het kleine en het grote leven. Wie goed luistert hoort misschien de invloed van Bob Dylan, Will Oldham en Ry Cooder. Dries is een ruwe diamant die de voorbije jaren werd geslepen in kroegen, clubs en op festivals. Zang, gitaar, mondharmonica en een doorleefde, hese stem: veel puurder kan een singer-songwriter haast niet klinken.

Frans Grapperhaus (klassieke muziek)
De Nederlandse cellist Frans Grapperhaus heeft de mond vol van Bach. Meer nog: hij kan er niet over zwijgen. Zelfs niet als hij speelt. In zijn meeslepende voorstelling ‘Ik wou dat ik twee hondjes was’ wil Frans zijn fascinatie duidelijk maken aan zijn publiek. Uitleggen, overtuigen en inspireren. Muziek, woord en veel passie. Zoals de meester zelf. Geen bagatel, wel één en al Bach.

Johan Petit (vertelling)
Rasverteller Johan Petit is al bijna twintig jaar een vaste waarde in het theatercircuit. Hij brengt op de nocturne een ‘best of’ uit zijn gehele repertoire. Petit brengt theater zoals goede stand-up comedy zou moeten zijn, met af en toe een lach en een traan.

Kamal Kharmach (comedy)
Kamal charmeerde tijdens Humo’s Comedy Cup 2014 jury en publiek tot in de finale. Nu staat hij scherper dan ooit. Letterlijk, want hij is zomaar eventjes 120 kilo lichter, maar ook figuurlijk, omdat hij vastbesloten is zijn materiaal van een snedig randje te voorzien.

Lady Cocktail (circus)
Een spectaculaire show met acrobatie en trapezes. Vrouwelijkheid, verve, en vrolijke provocaties vormen hier een explosieve cocktail, met een gebalde vuist en de haren in de wind.

Maarten Degraeuwe (theatermonoloog)
‘Wanneer het licht wel aan was na zonsondergang, bij volle maan… Dan was ik doodsbang van mijn eigen schaduw, want daar zat de wolf, te wachten. Als ik in mijn ooghoek de kleinste onbekende beweging zag...’

Yipoon + Supafly (dans)
Danseres en choreografe Yipoon Chiem communiceert met een combinatie van hedendaagse dans, breakdance, capoeiara en traditionele Cambodjaanse apsara met haar publiek. Hiphop- en djcrew Supafly Collective begeleidt haar.

De Vuurmeesters
Zij kleden het park feeëriek aan met indrukwekkende vuurinstallaties, lampen en kaarsen.


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • vvk: 10 euro
  • kassa: 12 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • Park Brilschans
  • Marcel Auburtinlaan z/n
  • 2600 Berchem