'NUFF SAID Screening

BOI- Marquette Park

BOI

Deze kortfilm won diverse prijzen, waaronder de publieksprijs op het Film Fest Gent 2016 voor studentenkortfilms. Anthony Nti's vertelling over twee Bulgaarse broertjes in Gent is een subtiele parel; een huzarenstukje van dit opkomende talent. Zijn vorige kortfilm Kwaku werd onder meer vertoond op het filmfestival van Clermont-Ferrand en het Zanzibar International Film Festival, waar hij de Sembene Ousmane Award won.

Duur: 15 min.

 

 MARQUETTE PARK

De Amerikaanse dichter/performer Amir Sulaiman, nodigde de Belgische funkband BRZZVLL in 2016 uit om samen met hem op te treden op het festival ‘Takin' it to the Streets’ in Marquette Park, het park in Chicago waar Martin Luther King in 1966 zijn legendarische mars voor burgerrechten hield.

Documentairemaker Sam Ostyn vergezelde BRZZVLL op deze concerttrip, en volgde hun frontman Vincent Brijs en dichter Amir Sulaiman tijdens hun zoektocht naar het sociale verhaal achter IMAN, de vrijwilligersorganisatie die ‘Takin’ it to the Streets’ organiseert.

Het eindresultaat is een poëtische documentaire waaraan een bijzonder sterk gevoel van betrokkenheid kleeft. De documentaire vat de schoonheid van het kleine, het alledaagse. Het geloof in menselijkheid en samenleven, zowel hier als in Chicago, en de belangrijke rol die kunst daarin speelt, staat centraal.

Duur: 40 min

Met inleiding en nagesprek met de makers onder leiding van Anissa Boujdaini.


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • gratis
locatie
  • ccBe
  • Driekoningenstraat 126
  • 2600 Berchem

Extra

Nederlands en Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Bekijk ook in cc

'NUFF SAID

Met Wouter Deprez, Öznur Karaca, Poetic Pilgrimage, Andy Fierens en Shazia Mirza

vr 6 okt 2017 - 20.30 uur

'Nuff Said. Wereld in beweging. Al 10 jaar lang podium vol stad. Tussen mainstream en underground, vol jong talent en internationale namen. Met elke maand een rits kwaliteit. Be it comedy, literatuur, muziek, spoken word,... Telkens vakkundig ingekapseld door de jungle hazers van BRZZVLL en chef d'o