10 Jaar 'Nuff Said

Open Air In Berchem

‘Nuff Said sluit haar tiende jaar af met een gratis openlucht festival. Samen met ccBe en de steun van het district Berchem stelden we een mooi programma samen voor jong en oud!

LIVE ACTS

12 - 12.30 uur: SLM Met dit nieuwe project brengen Said Boumazoughe en Salahdine Ibnou Kacemi van NoMoBS aanstekelijke Nederlandstalige hiphop met een positieve en liefdevolle boodschap. Met ‘Ewa Ja’ leverde ze niet alleen één van de nummers van het jaar maar ook het kinderwoord van het jaar.

13.45 - 14.15 uur: BOCAFLOJA (MEX) Bocafloja is dichter, onderzoeker en hiphop artiest uit Mexico City. Met acht platen op zijn conto en optredens en gastcolleges in meer dan twintig landen heeft hij zich kunnen ontwikkelen tot één van de meest gerespecteerde iconen in de Spaanstalige hiphop-gemeenschap.

15.45 - 16.15 uur: POETIC PILGRIMAGE (VK) Muneera Rashida en Sukina Abdul Noor - die eerder al de pannen van de KVS speelden in de indrukwekkende theatervoorstelling 'Malcolm X' - palmen het podium in met een mix van afrobeat, soul, reggae en vooral vette hiphop.

17.30 - 18.15 uur: BRZZVLL Steengoede, psychedelische jazz-funk waarbij BRZZVLL’s hechte, typerende groepssound centraal staat. Laat je meeslepen door de aanstekelijke ritmes en word meegezogen in deze uitzinnige trip impro-dance-jazz-fusion.

19.30 - 20.15 uur: 47SOUL (PAL) De basis van hun gruizige underground-sound is debka - volksmuziek uit het Midden-Oosten - die een behandeling krijgt met synthesizers, diepe elektronische beats, hypnotiserende gitaarlijnen en heftige zang- en rappartijen in het Engels en Arabisch.

DJ’S

18.15 - 19 uur: ALTIJD BRIJS Vincent Brijs, frontman van Brzzvll is zowat de Borgerhoutse huis-dj aan het worden met regelmatige passages in Bar Leon en de Pekfabrik. Hij speelt een vinyl only setje.

11 - 12 uur: MVCLOUD Mvcloud heeft sinds de jaren 90 ontelbare mixtapes uitgebracht en de mogelijkheid gecreëerd om te spinnen naast zijn idolen zoals Grandmaster Flash, Questlove en Jazzy Jeff.

20.15 - 21 uur: YOUNG MOCRO Young Mocro is een Gentse hiphop-DJ. Ze overtuigde al meermaals als lid van MoonTroop en Supafly Collective. Zo'n vier jaar geleden wist ze zelfs tot op de prestigieuze LaidBack Radio te geraken, met een eigen mixtape.

12.30 - 13.45 uur: THONG & DROPPA Dit DJ duo startte zijn carrière bij de eerste edities van Laundry Day in Kammenstraat. Al snel verzorgden ze het voor- en naprogramma van artiesten zoals Tourist, Typhoon, Redman & Method Man en Talib Kweli.

14.15 - 15.45 uur: UNOS is de hiphopproducer uit Sint-Niklaas waar iedereen op zat te wachten: Lefto, Supafly Radioshow, Chase en All Eyes On Hip Hop zijn fan.

DANS

15 - 15.15 uur: DANZATELJEE Danzateljee is een dansschool aan de Hoge Weg in Berchem. Zij hebben een uitgebreid programma voor peuters, kleuters, kinderen van 6 tot 12 jaar en kinderen vanaf 12 jaar.

18.45 - 19 uur: THE VOODDOOGANG The Vooddoogang is het danscollectief van Rabba. Een jonge danser die zijn liefde voor Afrikaanse cultuur tot uiting laat komen door middel van zijn unieke dansstijl.

16.30 - 16.45 uur: UMOJA Umoja, dat betekent eenheid in het Swahili en het is ook de naam van een Antwerpse dansgroep met Afrikaanse roots. Ze brengen een opzwepende mix van Afrikaanse en Westerse choreografieën.

13 - 13.15 uur: LET'S GO URBAN Jongeren ‘empoweren’. Daar draait het om bij Let’s Go Urban. Jongeren doen geloven in hun eigen kracht en talent. Jongens en meisjes, van alle etnische en sociale achtergronden en leeftijden in staat stellen om hun leven in handen te nemen.

KIDS

14.15 - 15 uur & 16.45 - 17.30 uur: FRIDA! Frida, enthousiaste huisvrouw en fervent doe-het-zelfster, wil voor één keer ook in de schijnwerpers staan en maakt daarom haar eigen supershow! Een hilarische voorstelling voor jong en oud!

13 - 15 uur, 16 - 18 & 19 - 20 uur: GEZEEVER Gezeever leert groot en klein de basisprincipes van zeefdrukken om vervolgens zelf aan de slag te gaan.

GRATIS IJSJE Kinderen tot 10 jaar krijgen een gratis ijsje.

13 - 17 uur: GRIME Laat je kindje, broertje of zusje omtoveren tot zijn of haar favoriete held of dier.

SPRINGKASTEEL (doorlopend) En als dit allemaal nog niet genoeg is, kunnen de kleine koters hun energie kwijt op onze springkastelen!

FOOD

DE KOEZINA Couscous en andere vers bereide lekkernijen uit de Marokkaanse keuken.

LOA De beste streetfoodbar van Antwerpen uitgebaat door de uiterst symphatieke Goua Grovogui.

GLAZED DOUGH Verrukkelijke en ambachtelijke donuts die eruit zien als ware kunstwerkjes.

NIDA De Turkse vrouwengroep Nida uit Berchem zorgt voor thee en gebakjes.

THE BIG C Deze barista met een missie schenkt de lekkerste koffiecreaties.

MARKET

TRASH DESIGN Ze verwerken materialen die niet naar de kringloopwinkel kunnen en toveren deze om tot superleuke unieke stukken.

HEJSAN HOPPSAN Originele en humoristische kinderkleding aan betaalbare prijzen en op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze geproduceerd.

TANGERINE SUNSHINE Deze collectie t-shirts en sweaters ademt 80’s vibes en neemt je in één ruk mee naar een beach party waar palmbomen en prachtige zonsondergangen je avond compleet maken.

FADAM FASHION Deze Antwerpse mipster brengt een eigen lijn van hoge kwaliteit sjaals en accessoires.

LABI BARBERSHOP De coolste barbershop van Antwerpen.

BERCHEM CREATIVES Een community die leegstaande panden omvormt tot creatieve hubs waar creatieve ondernemers een tijdelijke plek krijgen.

SOCIEDAD CIMARRONA Een project van het collectief Quilomboarte uit Mexico waar Bocafloja ook deel van uitmaakt. Met hun knappe, kleurrijke t-shirts maken ze sociaal geëngageerde statements.

EXPO & FILM 

10 JAAR ‘NUFF SAID EXPO 10 jaar ‘Nuff Said door de lens van fotografen Nisran Azouaghe, Mous Lamrabat, Dirk Den Aantrekker en Erik Van Roey.

MARQUETTE PARK Deze ‘Nuff Said documentaire neemt je mee naar de reis die onze crew in 2016 maakte met BRZZVLL om samen met dichter Amir Sulaiman op te treden op het festival ‘Takin' it to the Streets’. Dit festival werd door Innercity Muslim Action Network georganiseerd in Marquette Park, het park in Chicago waar Martin Luther King in 1966 zijn legendarische mars voor burgerrechten hield. 
Speelt telkens om 11, 12, 13, 14,15,16,17,18,19 en 20 uur.

Facebook

In de pers

Gazet Van Antwerpen - Kunstencollectief viert 10-jarig bestaan met gratis festival in De Villegaspark

Het cultuurcentrum in Berchem is al tien jaar lang het decor van de culturele avonden van 'Nuff Said

Praktisch

prijzen
  • gratis
locatie
  • De Villegaspark

Extra

Klik hier voor de Time-table