Pieter Embrechts

A street concert | Gezongen portretten op doek

Pieter Embrechts – theaterdier, acteur, songsmid en zanger – interviewde de voorbije jaren boeiende mensen die wonen, werken en wandelen op de Turnhoutsebaan in Antwerpen, Borgerhout. En het verhaal is universeel:
“De Turnhoutsebaan staat symbool voor de evenwichtsoefening van de multiculturele stedelijke samenleving die elke Europese stad kent. Antwerpen telt meer nationaliteiten dan New York en heeft na Amsterdam het hoogste aantal nationaliteiten ter wereld. Na een wandeling op de Turnhoutsebaan ben je dan ook op alle continenten geweest.”

Het resultaat van alle interviews is een indringende muziektheatervoorstelling waarin de verhalen van deze mensen verteld wordt via songs en filmische portretten. Het is een kruisbestuiving van cinema, docu, muziek en theater.

Credits
Foto: Diego Franssens

In de pers

De Standaard - "Tijdpark van de marginaliteit is voorbij"

'Zoom hier in op een willekeurige passant, en je krijgt een levensverhaal dat interessant is om het jouwe een mee te vergelijken'

Het Journaal - Pieter Embrechts maakt muzikaal portret van de Turnhoutsebaan

Borgerhout is een plek waar 170 nationaliteiten met elkaar proberen samen te leven. Eén van de bewoners is theatermaker en muzikant Pieter Embrechts. Hij maakt een muzikaal portret van 8 bewoners van de Turnhoutsebaan in Borgerhout.

Gazet van Antwerpen - Pieter Embrechts brengt ode aan Turnhoutsebaan

"Op de Turnhoutsebaan kan je zo veel verschillende mensen ontmoeten met een verschillende achtergrond en origine"

Praktisch

 afbeelding ringleiding afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • vvk: 14 euro
  • kassa: 16 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • ccBe
  • Driekoningenstraat 126
  • 2600 Berchem

Extra

Duur: 1u50 zonder pauze