Zonzo Compagnie & Ictus Ensemble

Familiedag | Le Grand Ballet 6+

Onder de noemer Big Bang Buurt trekt Zonzo Compagnie met een mini-versie van het Bing Bang festival de stad in. In ccBe nodigt Zonzo Compagnie het publiek ten dans tijdens een feestelijke namiddag vol muzikale ontdekkingen.

1715. Hofcomponist Marin Marais stelt zijn nieuw werk voor viola da gamba en continuo aan de Zonnekoning voor. En dan gebeurt iets raars: de koning luistert eerst ingetogen maar gaat tot verrassing van het trouwe publiek langzaam bewegen. De hofhouding, kwestie van beleefd te blijven, imiteert de vorst nauwgezet. Koning en volgelingen creëren een eigen choreografie: iets tussen yoga, barokke hofdans en een voorname aerobics class. Ze gaan helemaal loos en de muzikanten moeten noodgedwongen hun tempo volgen. De geboorte van ongehoorde muziek, met dank aan de wisselwerking tussen muzikanten en publiek.

2018. Zonzo Compagnie & Ictus Ensemble gaan in zee met hedendaagse componist Frédéric Verrières. Die blaast het stof van Marin Marais’ partituur en geeft er een moderne twist aan. ‘Le Grand Ballet’ wordt een pittig feestje met een duet van viola da gamba en elektrische gitaar. Shake those hoepelrokken!

Credits
Spel, tekst & regie: Marin Marais, Frédéric Verrières, Tom Pauwels, Eva Reiter, Régis Badel, Gabriel Schenker | foto: Charlotte Boeyden
Le Grand Ballet is een productie van Zonzo Compagnie in coproductie met Ictus Ensemble en Concertgebouw Brugge. Met de steun van het culturele stadsfestival Antwerpen Barok 2018.
Big Bang Buurt is een initiatief van Zonzo Compagnie met de steun van Stedelijke Jeugddienst Stad Antwerpen

De familiedagen zijn een samenwerking tussen ccBe en het district Berchem. Naast vaste waarden – Lore’s knutselatelier, Heidi’s poppenspel en het schminksalon – trakteren we onze kleine bezoekers op allerlei fijne verrassingen en extra’s. Enkel voor de voorstellingen heb je een ticket nodig, al de andere activiteiten zijn gratis.

Praktisch

 afbeelding ringleiding vlieg afbeelding afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • vvk: 6 euro
  • kassa: 8 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • ccBe
  • Driekoningenstraat 126
  • 2600 Berchem

Extra

Big Bang Buurt - www.bigbangfestival.eu