Erfgoedwandeling Zurenborg

Wandelen langs villa's en paleizekes

Met 170 beschermde huizen in een mix van art nouveau, neogotiek en neoclassicisme, gezellige pleintjes, hippe cafés en restaurants, is Zurenborg een van de mooiste wijken van Antwerpen. Ook de geschiedenis ervan leest als een roman. De wandeling ‘Zurenborg. Wandelen langs villa’s en paleizekes’ zoomt in op de architectuur, geschiedenis en mensen van het ‘Oostkwartier’.


Praktisch

genre
prijzen
  • vvk: 2 euro
locatie
  • Draakplaats

Extra

Start: Draakplaats 
Afstand: 1,9 kilometer
Duur: Reken op 2,5 uur om op het gemak alle verhalen achter de gevels te ontdekken.
Vergeet niet op voorhand je ticket te kopen, er is de dag zelf geen kassa aanwezig!

Bekijk ook in cc

Erfgoedwandeling Nieuw Kwartier West

Koninklijk Wandelen in Berchem

zo 15 jul 2018 - 14.00 uur

Stap langs enkele architecturale pareltjes van Berchem en leer meer over de rijke geschiedenis van de oude wijken 'De Schom' en 'Molenveld' die in de volksmond -verkeerdelijk- de Pulhofwijk wordt genoemd.

Erfgoedwandeling Oud-Berchem

Op wandel met de Maria's in Berchem

zo 29 jul 2018 - 14.00 uur

Bij deze wandeling gaat onze aandacht naar mooie gevelbeelden, gebouwen, kapellen en tradities die in verband staan met Maria. Ook naar markante vrouwen die de voornaam Maria dragen. In Berchem hangen meer dan 80 Mariabeelden aan de gevels waarop Maria op verschillende manieren wordt afgebeeld.

Erfgoedwandeling Groenenhoek

Van platteland naar groene woonwijk

zo 12 aug 2018 - 14.00 uur

Wij vestigen jouw aandacht graag op de wijk Groenenhoek. Want als je er even bij stilstaat- of beter: er eens doorwandelt -zal je ontdekken dat deze wijk heel wat bijzonders te bieden heeft. We hopen dat we de verwondering die de wijk Groenenhoek bij ons oproept ook bij jou kunnen losmaken.

Erfgoedwandeling Nieuw Kwartier Oost

Berchem buiten de wallen

zo 26 aug 2018 - 14.00 uur

Na de wandelingen in de wijken Zurenborg, Pulhof, Oud Berchem en Groenenhoek nemen we je deze keer graag mee op tocht doorheen de Veldekens. Berchem buiten de wallen kende in de tweede helft van de 20e eeuw een ingrijpende evolutie. Graag nodigen we je uit om deze buurt te (her)ontdekken.