Erfgoedwandeling Oud-Berchem

Op wandel met de Maria's in Berchem

Niet de zangeres Madonna met haar kind Lourdes zullen we op deze wandeling tegengekomen, wel mooie gevelbeelden, gebouwen, kapellen en tradities die in verband staan met Maria én enkele markante vrouwen die de voornaam Maria dragen. De naam Maria is sterk verweven met onze cultuurgeschiedenis. Hoeveel generaties lang al wordt Maria of varianten ervan niet gebruikt als voornaam: Marieke, Mieke, Annemieke enz. Voorchristelijke gelovigen is Maria de moeder van Jezus Christus, zoon van God. Met een inventarisatie en een beschrijving hopen we ook dat de eigenaars van gevelbeelden bewust maken van een stukje eeuwenoude Antwerpse traditie.


Praktisch

genre
prijzen
  • vvk: 2 euro
locatie
  • St.-Willibrorduskerk, Heilig Hartstraat

Extra

Start: St.-Willibrorduskerk, Heilig Hartstraat 

Afstand: 4 kilometer

Duur: Ongeveer 2,5 uur

Vergeet niet op voorhand je ticket te kopen, er is de dag zelf geen kassa aanwezig!

Bekijk ook in cc

Erfgoedwandeling Zurenborg

Wandelen langs villa's en paleizekes

zo 1 jul 2018 - 14.00 uur

Tijdens de gegidste wandeling 'Zurenborg. Wandelen langs villa's en paleizekes' verkent u de mooiste straten van de wijk Zurenborg, met de Cogels-Osylei op kop.

Erfgoedwandeling Nieuw Kwartier West

Koninklijk Wandelen in Berchem

zo 15 jul 2018 - 14.00 uur

Stap langs enkele architecturale pareltjes van Berchem en leer meer over de rijke geschiedenis van de oude wijken 'De Schom' en 'Molenveld' die in de volksmond -verkeerdelijk- de Pulhofwijk wordt genoemd.

Erfgoedwandeling Groenenhoek

Van platteland naar groene woonwijk

zo 12 aug 2018 - 14.00 uur

Wij vestigen jouw aandacht graag op de wijk Groenenhoek. Want als je er even bij stilstaat- of beter: er eens doorwandelt -zal je ontdekken dat deze wijk heel wat bijzonders te bieden heeft. We hopen dat we de verwondering die de wijk Groenenhoek bij ons oproept ook bij jou kunnen losmaken.

Erfgoedwandeling Nieuw Kwartier Oost

Berchem buiten de wallen

zo 26 aug 2018 - 14.00 uur

Na de wandelingen in de wijken Zurenborg, Pulhof, Oud Berchem en Groenenhoek nemen we je deze keer graag mee op tocht doorheen de Veldekens. Berchem buiten de wallen kende in de tweede helft van de 20e eeuw een ingrijpende evolutie. Graag nodigen we je uit om deze buurt te (her)ontdekken.