Erfgoedwandeling Groenenhoek

Van platteland naar groene woonwijk

Op vrij korte tijd evolueerde Groenenhoek van een landelijk gebied met weiden, bossen en boerderijen naar een stedelijke omgeving. Gelukkig heeft men daar vrij goed over nagedacht. Vergeleken met andere stedelijke wijken heeft Groenenhoek daardoor ook vandaag nog vrij veel groen en open ruimte.

De beide Wereldoorlogen zijn nog sterk aanwezig in de wijk. Denk maar aan de straten die werden genoemd naar frontgemeenten of het monument ter ere van de slachtoffers van de V-bommen. Op vlak van architectuur vind je op Groenenhoek verschillende knappe gebouwen die werden opgetrokken in de stijl van De Nieuwe Zakelijkheid


Praktisch

genre
prijzen
  • vvk: 2 euro
locatie
  • Kerkplein, Pervijzestraat

Extra

Start: Kerkplein Pervijzestraat

Afstand: 4 kilometer

Duur: Ongeveer 2,5 uur

Vergeet niet op voorhand je ticket te kopen, er is de dag zelf geen kassa aanwezig!

Bekijk ook in cc

Erfgoedwandeling Zurenborg

Wandelen langs villa's en paleizekes

zo 1 jul 2018 - 14.00 uur

Tijdens de gegidste wandeling 'Zurenborg. Wandelen langs villa's en paleizekes' verkent u de mooiste straten van de wijk Zurenborg, met de Cogels-Osylei op kop.

Erfgoedwandeling Nieuw Kwartier West

Koninklijk Wandelen in Berchem

zo 15 jul 2018 - 14.00 uur

Stap langs enkele architecturale pareltjes van Berchem en leer meer over de rijke geschiedenis van de oude wijken 'De Schom' en 'Molenveld' die in de volksmond -verkeerdelijk- de Pulhofwijk wordt genoemd.

Erfgoedwandeling Oud-Berchem

Op wandel met de Maria's in Berchem

zo 29 jul 2018 - 14.00 uur

Bij deze wandeling gaat onze aandacht naar mooie gevelbeelden, gebouwen, kapellen en tradities die in verband staan met Maria. Ook naar markante vrouwen die de voornaam Maria dragen. In Berchem hangen meer dan 80 Mariabeelden aan de gevels waarop Maria op verschillende manieren wordt afgebeeld.

Erfgoedwandeling Nieuw Kwartier Oost

Berchem buiten de wallen

zo 26 aug 2018 - 14.00 uur

Na de wandelingen in de wijken Zurenborg, Pulhof, Oud Berchem en Groenenhoek nemen we je deze keer graag mee op tocht doorheen de Veldekens. Berchem buiten de wallen kende in de tweede helft van de 20e eeuw een ingrijpende evolutie. Graag nodigen we je uit om deze buurt te (her)ontdekken.