film

Cinema Corso

Waar nu het cultuurcentrum staat, stond vroeger één van de voormalige Berchemse filmzalen: Cinema Corso. ccBe blies deze buurtcinema terug nieuw leven in. Zo kan je nu op dinsdag genieten van een film op groot scherm. Prijswinnende filmparels en kaskrakers voor maar 5 euro, zowel overdag als ’s avonds.

Naast Cinema Corso biedt ccBe nog twee andere filmconcepten aan. Ciné Follies is een retro-avond in stijl: eerst een 35 mm filmklassieker op het grote scherm en nadien een nostalgisch feest in de foyer. MONA Brunch laat je 's morgens genieten van een bijzondere film uit het Midden-Oosten of Noord-Afrika en een lekker uitgebreid ontbijt achteraf.

Cinema Corso | 1917

Sam Mendes

di 10 nov 2020

6 april 1917. De Eerste Wereldoorlog woedt in alle hevigheid. Schofield en Blake, twee jonge Britse soldaten, krijgen een schijnbaar onmogelijke missie toegewezen. Ze moeten in een race tegen de klok diep binnendringen in vijandelijk terrein om er een boodschap af te leveren.

MONA film festival

Films uit Midden-Oosten & Noord-Afrika

za 28 nov 2020 tot zo 29 nov 2020

MONA viert de filmcultuur uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Ontroerende en prikkelende speelfilms, kortfilms, documentaires en animatiefilms voeren je mee naar o.a. Egypte, Syrië en Marokko. Thema’s als liefde en vriendschap maar ook oorlog en vlucht tonen je de verscheidenheid van de regio.

Cinema Corso | The wife

Björn Runge

di 8 dec 2020 - 14.30 uur

Joan Castleman heeft 40 jaar lang haar talent, dromen en ambities opgeofferd voor de literaire carrière van haar charismatische man. Hun pact stond borg voor een stevig huwelijk maar Joan staat op het punt te breken.

Cinema Corso | Parasite

Joon-ho Bong

di 8 dec 2020 - 20.00 uur

Na de Hollywood producties Snowpiercer en Okja, keert de Koreaanse filmmaker Joon-ho Bong terug naar zijn heimat voor de slimme en vlijmscherpe satire over de sociale ongelijkheid in het moderne Korea. Parasite won de Gouden Palm in Cannes en is één van de hits van het najaar.

Cinema Corso | Au nom de la terre

Edouard Bergeon

di 12 jan 2021 - 14.30 uur

Pierre is 25 wanneer hij terugkeert uit Wyoming naar zijn verloofde Claire en beslist de familieboerderij over te nemen. Twintig jaar later hebben de boerderij en zijn gezin zich uitgebreid. In het begin zijn het gelukkige tijden maar de schulden stapelen zich op en Pierre raakt uitgeput op het werk

Cinema Corso | Joker

Todd Phillips

di 12 jan 2021 - 20.00 uur

Arthur Fleck is een mislukte stand-upcomedian die een appartementje deelt met zijn zieke moeder. In een gure buurt van Gotham City probeert hij zijn kost te verdienen als clown. Zijn moeder heeft hem geleerd dat hij een blij gezicht moet opzetten, maar daaronder schuilt verdriet en eenzaamheid.