IN DE BUURT

Culturele activiteiten en evenementen kleuren Berchem. De cultuurantenne steekt hierbij een handje toe. Ze geeft gratis advies en maakt je wegwijs in het culturele leven in jouw district. Samen met lokale verenigingen, kunstenaars en buurtbewoners organiseert ze allerlei projecten waarvan een overzicht hieronder. De uitkalender laat dan weer het gehele Berchemse aanbod zien.

Berchem Bazaar

Winkel de wereld in Berchem

za 5 okt 2019 - 10.00 uur tot za 5 okt 2019 - 18.00 uur

Oud-Berchem kan je omschrijven als een bazaar op zich. Je vindt er werkelijk alles op een boogscheut van elkaar: een rijk en vers aanbod aan groenten en fruit, specerijen en andere exotische voedingswaren.

Erfgoedwandeling

Jules Hofman

zo 6 okt 2019

Laat je tijdens deze rondleiding onderdompelen in het leven en werk van Jules Hofman. Hij behoort tot de belangrijkste Antwerpse vertegenwoordigers van de art nouveau.

Te gast | King of kings - l'Afrique c'est chic

King & queens interim championship

za 12 okt 2019 - 12.00 uur

Urban art collectief Osei Bantu nodigt King of Kings uit voor een unieke HipHop dance battle met de elite uit de internationale danswereld. Toon je vetste moves in ‘the cage’, maak je tegenstanders af met een knock-out en wie weet word jij wel gekroond tot de nieuwe King of Queen van Europa.

MONA film | brunchfilm

Razzia

zo 13 okt 2019 - 11.00 uur

In Marokko zijn Abdallah, Salima, Joe, Hakim en Inès tussen het verleden en het heden met elkaar verbonden zonder het te weten. Verschillende gezichten, verschillende trajecten, verschillende worstelingen, maar ze snakken naar een en dezelfde adem, ...