IN DE BUURT

Culturele activiteiten en evenementen kleuren Berchem. De cultuurantenne steekt hierbij een handje toe. Ze geeft gratis advies en maakt je wegwijs in het culturele leven in jouw district. Samen met lokale verenigingen, kunstenaars en buurtbewoners organiseert ze allerlei projecten waarvan een overzicht hieronder. De uitkalender laat dan weer het gehele Berchemse aanbod zien.

Belpop Bonanza

Beleef Berchem | Belpop Bonanza stadswandeling

di 21 jul 2020 tot ma 31 aug 2020

Een heerlijke wandeling langs unieke stukjes Belpop-geschiedenis in jouw eigen stad

Poëtisch winkelen in Berchem

met o.a. Lotte Dodion, Yousra Benfquih, Carmien Michels en Seckou Ouologeum

vr 31 jul 2020 tot ma 31 aug 2020

We staan deze dagen met z’n allen wat vaker buiten te wachten op de stoep voor een winkel. District Berchem vroeg daarom aan Lotte Dodion, Yousra Benfquih, Carmien Michels en Seckou Ouologuem om haiku’s en korte gedichtjes te schrijven voor de lokale handelaars.

Tekentoer

TUIG rocks

za 1 aug 2020 tot ma 31 aug 2020

Met de steun van district Berchem organiseert DOP platform en TUIG een route door Berchem om lokaal illustratief en grafisch talent te ontdekken in Berchem. Ontdek van 1 augustus tot 1 september het werk van vijftien illustratoren op verschillende vitrines in heel Berchem.

Speelweek

sport- en cultuurweek | 7 tot 11 jaar

ma 10 aug 2020 tot vr 14 aug 2020

Hou jij van veel actie en afwisseling? Kom dan in de zomervakantie naar ccBe voor een superformidabele speelweek boordevol sport en cultuur en leef je uit in een pittige atletiek olympiade.

Jan Leyers

Beleef Berchem | Helder

za 15 aug 2020 - 20.00 uur

Met ‘Helder' bracht Jan Leyers enkele jaren geleden zijn allereerste Nederlandstalige solo-album uit.
afgelast

Roedels

Beleef Berchem | muzikale wandeling

zo 16 aug 2020 tot zo 30 aug 2020

ROEDELS is een muzikale wandeling op de Wolvenberg in Berchem. Een gids neemt een groep deelnemers op sleeptouw terwijl ze uitweidt over historische en ecologische aspecten van het natuurgebied.

Stefaan Degand & Elien Hanselaer

Ashes to Ashes

wo 19 aug 2020 tot do 20 aug 2020

Rebecca en Devlin confronteren elkaar in een kamer ergens desolaat in het midden van een stad. De wereld buiten is in beweging maar zij hebben enkel elkaar. Hij vraagt haar meedogenloos uit over een minnaar uit haar verleden. Zij wil het vooral hebben over geweld in de wereld.

Katrien Oosterlinck

Massage collage 6+

wo 19 aug 2020 tot za 29 aug 2020

In ‘massage-collage’ installeren jong en oud zich per twee op een rustig eilandje in de ruimte voor een adempauze in de drukte. Begeleid door een gids die de bewegingen voordoet, geven ouders en kinderen elkaar een korte massage. Vreemde geluiden en zachte kussens zorgen voor de sfeer.

't Zesde bedrijf

Dit is het

vr 21 aug 2020 - 20.00 uur

“Wat het is, dat is het... Vier mensen die een publiek missen en de buitenlucht aanbidden. Een publiek dat het mist om publiek te zijn...ze vinden elkaar in een park of een tuin, in weer of wind...met genoeg afstand om elkaar te kunnen zien en horen, in een tijd waarin dingen stilstaan ...
afgelast

Te gast | Bazzz on stage

theatervoorstelling met nabespreking

zo 20 sep 2020 - 14.00 uur

In 2019 bracht Bazzz, een Antwerpse jeugdwerking, Bazzz on Stage als toonmoment van een artistiek project. Na de laaiend enthousiaste reacties werd de voorstelling nog 3 maal geprogrammeerd. Met Bazzz on Stage is een mooi staaltje van positieve identiteitsontwikkeling te zien.

Afro Blood

Blood pressure edition

vr 13 nov 2020 - 20.00 uur

Afroblood is een gevarieerde avond waar de Afro Cultuur en zijn takken in verschillende kunstvormen worden uitgebeeld door dans & muziek & live Dj. Kinkela Rabbi David ( 24 ) aka Rabba is de concepthouder van Afroblood.

Kristien Hemmerechts, Hein en Toon Van den Brempt

Muziektheater | Het verdriet van Vlaanderen

vr 20 nov 2020 - 20.00 uur

Vlaanderen heeft een lange traditie van zwijgen en toedekken wanneer het over de collaboratie gaat. Met ongekende moed en doortastendheid willen Kristien, Hein en Toon die stilte doorbreken tijdens dit muziektheater.

Luan Buleshkaj | Soufiane Moussouli

duovoorstelling | Leeuwenkind | Volgens Mij ben ik een jood

za 13 feb 2021 - 20.00 uur

Woordkunstenaar Luan kaart in zijn eerste solovoorstelling 'Leeuwenkind' zowel persoonlijke als actuele onderwerpen aan. In ‘Volgens mij ben ik een jood’ onderzoekt Soufiane de relatie tussen mensen van verschillende religies, gebaseerd op zijn eigen ervaringen en een stukje geschiedenis.