IN HUIS

In het cultuurcentrum zijn nog andere organisaties actief.
Neem een kijkje in onze huisgenoten hun artistieke cursusaanbod.

Asjemenu

Asjemenu wil kinderen en jongeren laten kennismaken met theater en improvisatie. Ze vertrekken altijd vanuit de ideeën van de kinderen en laten hen zelf verhalen verzinnen. Er zijn geen audities waarvoor je moet slagen om deel te nemen. Iedereen is welkom! Op dinsdag vanaf 17 uur repeteren ze hier in huis met 4 groepen, van 8 tot 16 jaar en ouder. De juiste uren en praktische afspraken vind je op hun site.

Buurtsport

Sporten en bewegen is belangrijk voor iedereen. Het is goed voor je gezondheid, sociale contacten en lijn, maar het is vooral heel leuk. Daarom probeert Buurtsport het voor iedereen mogelijk te maken om te sporten of bewegen in de eigen wijk. In Oud-Berchem organiseren ze op woendagvoormiddag van 9.30 tot 10.30 uur Zumba lessen voor vrouwen vanaf 18 jaar.

Jespo

Elke week sporten kinderen bij Jespo op een leuke en recreatieve manier. In de dansstudio van ccBe organiseren ze elke donderdag twee Hiphop-cursussen: om 17.30 uur Dancekids voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar en om 18.30 uur Hiphopkids voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar. Sporten bij Jespo is goedkoop, maar vooral plezierig!

Retina Dance Company

Retina Dance Company is een professioneel hedendaags dansgezelschap onder de artistieke leiding van Filip Van Huffel dat werkt vanuit Berchem en het Verenigd-Koninkrijk. Retina Jongeren is een dansgezelschap voor jonge dansers van 13 tot 18 jaar, die zich via dans en beweging willen uitdrukken en hun hedendaagse en klassiek danstechniek willen verbreden. Wekelijks op  woensdag volgen ze danslessen in ccBe aangevuld met choreografische workshops en improsessies om zo tot een voorstelling te komen.

WISPER

WISPER organiseert artistieke cursussen dans, theater, muziek, fotografie, beeldende kunsten en literatuur voor volwassenen vanaf 18 jaar. Je kan steeds kiezen voor cursussen op je eigen niveau, van absolute beginner tot eigenzinnig gevorderde amateurkunstenaar. Een artistieke leerroute bij WISPER is tegelijk toegankelijk en grondig, prettig en pittig, ondersteunend en uitdagend. Daarvoor zorgen professionele docenten, een eigen groepsmethodiek en de boeiende interactie met andere cursisten.

REKKER

Zit je te broeden op een knotsgek idee voor een animatiefilm? Heb je zin om je eigen verhaal te verzinnen én verfilmen? Of wil je gewoon graag experimenteren met stop motion animatie? Bij REKKER kan het allemaal.