PRAKTISCH > kortingen

Op deze pagina

A-kaart

Goesting in ’t stad? Dan is de A-kaart helemaal jouw ding. De A-kaart is de voordeelkaart én spaarkaart voor iedereen die van Antwerpen houdt. Ook in jouw favoriete cultuurcentrum spaar je punten die je kan omruilen voor een voordeel.

U steekt uw gloednieuwe A-kaart gratis op zak. Voor A-kaarthouders met een kansentarief kost een ticket voor een voorstelling bij de cultuurcentra trouwens ook maar 2 euro.

Punten sparen is kinderspel. Telkens wanneer je jouw A-kaart voor de speciale ‘spaarzuilen’ houdt, spaar je één punt. Zodra je tien punten heeft gespaard, kan je ze omzetten in een voordeel. In het cultuurcentrum krijgt je zo 2 euro korting op een ticket cadeau.

Vraag uw A-kaart aan de balie van bibliotheek de Poort. Je kan er ook meteen al uw persoonlijke voordelen (leraar, student, kansentarief, 65+ …) laten opzetten. Zo hebt u voortaan maar één kaart nodig. Op www.antwerpen.be/a-kaart vindt u alle informatie over de voordelen en de plaatsen waar u punten kunt sparen.

scholen en groepen

Studenten van het dagonderwijs, deeltijds kunstonderwijs en hun begeleidende leerkrachten krijgen 4 euro korting per ticket op de voorverkoopprijs als ze in groep komen. Groepen vanaf 10 personen kunnen rekenen op een groepskorting van 2 euro op de voorverkoopprijs.

Neem hiervoor contact op met het onthaal via ccbe@antwerpen.be of op het nummer 03 286 88 20. Leerkrachten en groepsbegeleiders kunnen steeds een beroep doen op het cultuurcentrum bij de voorbereiding van een voorstelling.

cultuurshock cheques

Middelbare scholieren vanaf 15 jaar kunnen voordelig naar voorstellingen in ccBe dankzij de cultuurshock cheques voor scholieren.

Voor maar 5 euro koop je op het secretariaat van je school een boekje met drie cultuurshock cheques die je kan inruilen bij alle Antwerpse cultuurhuizen. Concert, film, klassieke muziek, theater, expo ...
Jij kiest zelf uit het bijna oneindige cultuuraanbod.

Neemt mijn school deel?
De cheques zijn te koop in de deelnemende middelbare scholen van de districten Antwerpen, Borgerhout, Deurne, Merksem, Hoboken, Wilrijk. Informeer op het secretariaat of jouw school ook deelneemt.

Je cultuurcheque inruilen is supersimpel:

 • Kies je voorstelling, film of concert op de website van één van de Antwerpse cultuurhuizen
 • Reserveer je plaats via telefoon of online
 • Ruil je cultuurshock cheque in aan de kassa

Deelnemen als school of wil je meer informatie?
Wil je met je school aan de slag met de cultuur(shock)cheques? Wil je meer informatie over de cultuur(shock)cheque en hoe het werkt? Laat het weten via cultuur.districtantwerpen@antwerpen.be.

cultuurcheques GATE15

Dankzij de Cultuurcheques van GATE15 en de instellingen voor hoger onderwijs raak je je culturele ei kwijt zonder dat je je broek eraan scheurt. Voor 10 euro koop je als student zeven themacheques die je toegang geven tot meer dan 40 cultuurhuizen en musea in Antwerpen of laten je lid worden van de bib.

En goed nieuws, want het is gedaan met scheuren en zeuren aan de telefoon dat je je Cultuurcheque echt wel komt omwisselen. Vanaf dit academiejaar beheer je je cheques super handig op één digitaal platform én gebruik je een unieke code om je ticket te bestellen. In drie moves van je zetel op kot tot je stoeltje in de theaterzaal. Hoe ga je te werk?

 • Maak je eigen profiel aan.
 • Koop je Cultuurcheques via online betaling. Je ontvangt ze in je mailbox of je kunt ze downloaden als pdf.
 • Kies jouw favoriete cultuurhuis en verzilver je cheque telefonisch, aan de kassa of per e-mail.

Handig, want

 • Je hoeft niet meer helemaal langs GATE15 of de campus om je Cultuurcheques te kopen.
 • Je moet je niet meer tot vervelens toe afvragen waar je je cheques hebt laten rondslingeren.
 • Je weet onmiddellijk wat je openstaande cheques zijn.
 • Je ontdekt wat er allemaal op de agenda staat en krijgt snel een overzicht per genre.
 • Je leest super leuke tips over theatervoorstellingen, films of een balletshow.
 • En dat allemaal vanop je laptop, tablet of smartphone!
 • De volledige kalender met tips en alle deelnemende cultuurhuizen vind je op de site van GATE15.

Voor studenten verbonden aan Universiteit Antwerpen, Artesis Plantijn Hogeschool , Hogere Zeevaartschool Antwerpen, Instituut voor Tropische Geneeskunde Antwerpen, Karel de Grote Hogeschool, KU Leuven Antwerpen en Thomas More Antwerpen.