PRAKTISCH > kortingen

Op deze pagina

A-kaart

Goesting in ’t stad? Dan is de A-kaart helemaal jouw ding. De A-kaart is de voordeelkaart én spaarkaart voor iedereen die van Antwerpen houdt. Ook in jouw favoriete cultuurcentrum spaar je punten die je kan omruilen voor een voordeel.

U steekt uw gloednieuwe A-kaart gratis op zak. Voor A-kaarthouders met een kansentarief kost een ticket voor een voorstelling bij de cultuurcentra trouwens ook maar 2 euro.

Punten sparen is kinderspel. Telkens wanneer je jouw A-kaart voor de speciale ‘spaarzuilen’ houdt, spaar je één punt. Zodra je tien punten heeft gespaard, kan je ze omzetten in een voordeel. In het cultuurcentrum krijgt je zo 2 euro korting op een ticket cadeau.

Vraag uw A-kaart aan de balie van bibliotheek de Poort. Je kan er ook meteen al uw persoonlijke voordelen (leraar, student, kansentarief, 65+ …) laten opzetten. Zo hebt u voortaan maar één kaart nodig. Op www.antwerpen.be/a-kaart vindt u alle informatie over de voordelen en de plaatsen waar u punten kunt sparen.

scholen

Studenten van het dagonderwijs, deeltijds kunstonderwijs en hun begeleidende leerkrachten krijgen 4 euro korting per ticket op de voorverkoopprijs als ze in groep komen (met uitzondering van 'Nuff Said, films en gastproducties). Neem hiervoor contact op met het onthaal via ccbe@antwerpen.be of op het nummer 03 286 88 20. 

Leerkrachten en groepsbegeleiders kunnen steeds een beroep doen op het cultuurcentrum bij de voorbereiding van een voorstelling.

cultuurshock cheques

Middelbare scholieren vanaf 15 jaar kunnen voordelig naar voorstellingen in ccBe dankzij de cultuurshock cheques voor scholieren.

Voor maar 5 euro koop je op het secretariaat van je school een boekje met drie cultuurshock cheques die je kan inruilen bij alle Antwerpse cultuurhuizen. Concert, film, klassieke muziek, theater, expo ...
Jij kiest zelf uit het bijna oneindige cultuuraanbod.

Neemt mijn school deel?
De cheques zijn te koop in de deelnemende middelbare scholen van de districten Antwerpen, Borgerhout, Deurne, Merksem, Hoboken, Wilrijk. Informeer op het secretariaat of jouw school ook deelneemt.

Je cultuurcheque inruilen is supersimpel:

  • Kies je voorstelling, film of concert op de website van één van de Antwerpse cultuurhuizen
  • Reserveer je plaats via telefoon of online
  • Ruil je cultuurshock cheque in aan de kassa

Deelnemen als school of wil je meer informatie?
Wil je met je school aan de slag met de cultuur(shock)cheques? Wil je meer informatie over de cultuur(shock)cheque en hoe het werkt? Laat het weten via cultuur.districtantwerpen@antwerpen.be.

merci-bon

ccBe waardeert de hulp van hun vrijwilligers enorm en beloont ze daarom met merci-bonnen!
Een merci-bon kan je inruilen tegen een gratis ticket voor een voorstelling* naar keuze in ccBe.
Je plaats reserveren doe je door je voorkeur te mailen naar ccBe@antwerpen.be.
Op de dag zelf kan je vanaf een uur voor de voorstelling je bon inwisselen aan het onthaal.

*Controleer op de site welke voorstellingen in aanmerking komen.