Rasa

Haar | instapklas, K1 & K2 & K3

Haar is een speelse totaalbeleving voor jonge kinderen en hun juffen. Een ervaren gids toont je de weg en nodigt iedereen uit om mee op ontdekking te gaan.

Kruip in de installatie, waar een haarmobiel zachtjes ruisend beweegt. Rondom jou zie je foto’s van harige mensen van over heel de wereld. Dan kijk je naar een animatiefilm van je eerste haartjes tot een krullenbol of lange baard. Vanuit deze ruimte kan je op ontdekking gaan naar de tentoonstelling op de buitenwand. Met een borsteltje kam je een grappige haartekening.

Harige mannen dansen in het rond op een video. Al lachend spring je mee. In de reuzengrote kast ontdek je gekke haarobjecten. En van wie is die paardenstaart die daar uit de muur komt? Zag jij jezelf als eens als behaard monster? Niet bang zijn voor het harige wezen. Klim gerust op zijn rug.

De gehaakte mannetjes kijken je recht in de ogen. Wat hebben ze mooie laarsjes aan! Met de automaat kan je pruiken laten dansen. En wat verder ligt een grote haarbal die je in het rond laat rollen. In ‘HAAR’ kan je kunst kijken, voelen & spelen. Maar net als haren ook zwieren, zwaaien, woelen & waaien.

In de installatie HAAR tonen we kunstwerken van Nick Cave, Christophe Coppens, Johanna Schweizer, Margi Geerlinks, Benny Luyckx, Lore Langendries en Ossip. Met originele HAARcreaties door Rian Koopman, Anne Smit, Nienke Van Paridon, Geert Hautekiet & Palmer Nuyttens (ism Studio Borgerstein). Een HAAR-soundscape door Berten Vanderbruggen, Hans De Wit & Siona Houthuys. Animatie door Roman Klochkov. Concept Gerd Dierckx | Scenografie Martin Baarda


Foto: Anne Smit en Nick Cave


Praktisch

prijzen
  • prijs per leerling: 4 euro
locatie
  • ccBe
  • Driekoningenstraat 126
  • 2600 Berchem

Extra

Kleine zaal
Max. 1 klas per sessie
Duur: 40 min.

Het startuur van de installatie is telkens om: 9 uur, 10 uur, 11 uur en 13.45 uur