L' Afrique c'est chic

Supafly invites Témé Tan

Al jaren verzamelt Tanguy uiteenlopende invloeden: rap op de Belgische radio, Braziliaanse grooves, Japans experimentalisme en hedendaagse bands als Animal Collective en cLOUDDEAD. Het licht zag hij tijdens Straatfeesten in Rio de Janeiro. Sindsdien maakt hij muziek met één doel: de mensen laten dansen.

Témé Tan wist uitzonderlijk snel zijn eigen sound samen te stellen: een subtiele mix van minimalistische grooves, onstuimige beats en zwoele harmonieën. Van Jai Paul tot MC Solaar, van Papa Wemba tot Jorge Ben, zijn inspiratie vloeit voort uit veelzijdige en kosmopolitische bronnen.

Van Congo - waar zijn roots liggen - over Brazilië naar Japan of zelfs Guinea; Témé Tan destilleert zijn invloeden naargelang zijn reizen in een persoonlijk geluid dat moeilijk te categoriseren valt. Zijn muziek is een cocktail van afrohouse, funk en elektronica; het label 'wereldmuziek' is uit den boze.

Na het optreden draaien de hiphop-minded ladies van SupAfly Collective plaatjes met chille grooves en classic rhymes tot future beats en hiphop vibes.

 

L’ Afrique c’est chic, onder die feestelijke naam slaan De Roma, ccBe en Arenberg de handen in mekaar voor een kleurrijk nieuw Antwerps festival dat volledig in het teken staat van Afro-cultuur. Verspreid over de drie locaties kan je je van 4 tot 21 oktober drie weken lang helemaal onderdompelen in al het moois dat Afrika te bieden heeft.

In de pers

De Morgen - L'Afrique, c'est chique!

Antwerpse cultuurhuizen de Roma, cc Berchem en Arenberg belichten met dit festival de rijke Arfrikaanse cultuur en brengen de veelzijdige erfenis van de Nigeriaanse muzikant Fela Kuti swingend tot leven.

A-blad oktober 2018 - "Ontdek de cultuur van het Afrikaanse continent"

Een festival van de cultuur van Afrikaanse landen onder de Sahara, dat is L'Afrique c'est chic.Muziek, workshops, theater, dans en literatuur: de keuze is aan u.

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Standaardtarief: 5 euro
locatie
  • ccBe
  • Driekoningenstraat 126
  • 2600 Berchem

Extra

Staand concert in de foyer van ccBe

In samenwerking met JC den Eglantier