Het Groot Dictee Heruitgevonden

Voor iedereen die van taal houdt

Het Groot Dictee Heruitgevonden is een speelsere vorm van het originele Groot Dictee der Nederlandse Taal, dat na 26 jaar van het televisiescherm verdween. Zin om nog eens uw schrijfkunsten te toetsen? Het Groot Dictee Heruitgevonden werd opgesteld voor een breed publiek en is er voor iedereen die houdt van taal en de doorsnee taalregels kent. Al is een foutloze spelling nog steeds van belang ook talige creativiteit en durf zijn minstens even nuttig om de gouden of zilveren pen in de wacht te slepen. Waag uw kans!

Op vrijdag 7 december wordt dit dictee naar een idee van bibliotheek Mechelen in de nieuwe formule voorgelezen in meer dan 60 bibliotheken en krijgen alle deelnemers dezelfde tekst op hetzelfde moment voorgeschoteld. In onze bib neemt een vaste bibliotheekklant, welbekend oud-Humoredacteur en programmamaker Guy Mortier de presentatie voor zijn rekening.

Het Groot Dictee Heruitgevonden promofilm


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • gratis

Extra

De plaatsen zijn reeds volzet. Schrijf in op de wachtlijst door een mail te sturen naar bib.depoort@antwerpen.be 

Bekijk ook in cc

Speelse Spoedcursus Spelling

De ideale voorbereiding op Het Groot Dictee Heruitgevonden

za 24 nov 2018 - 10.00 uur

Tijdens deze spoedcursus spelling worden de belangrijkste regels nog eens op een rijtje gezet. Terwijl u vlijtig de puntjes op de i zet, krijgt u koffie of thee en een koek geserveerd. Ideaal voor wie zich goed wil voorbereiden op het Groot Dictee Heruitgevonden op vrijdag 7 december.