Robrecht vanden Thoren

De hoogste berg

Robrecht vanden Thoren heeft een probleem. Een maand geleden gaf hij een feest. Een goede vriend en vriendin van hem werden er verliefd op mekaar. Uit dankbaarheid willen ze graag dat hij getuige wordt op hun trouwfeest. En natuurlijk willen ze ook dat hij speecht, Robrecht is een begenadigd spreker.
Robrecht weet wat van hem en zijn toespraak verwacht wordt. Romantiek, gevoeligheid, waarachtigheid.
Maar na een akelige ervaring in de liefde heeft hij voor zichzelf de dure eed gezworen dat hij voortaan alleen nog maar eerlijk en recht uit zijn hart mag spreken.
En hij twijfelt. Aan de twee geliefden en hun motieven. Hij kent ze langer dan vandaag. Zijn ze oprecht, is het een roes, of is er meer aan de hand?
En hij twijfelt aan de liefde zelf. Wordt er van het hele fenomeen niet veel te veel verwacht?
En dan twijfelt hij ook nog aan zichzelf. Is zijn eigen eerlijkheid wel te vertrouwen, of hebben zijn woede en verdriet die gekaapt?

Morgen is het zover. Vanavond wil hij, in uw bijzijn, oefenen wat hij tijdens de bruiloft gaat zeggen. Maar voorlopig staat er alleen nog maar op papier dat ze vooral níet moeten trouwen.
Maar ja. Dat is ook wat.

Deze voorstelling wordt gesteund en gecoacht door Wouter Deprez

Robrecht Vanden Thoren is een belgische acteur die studeerde in Eindhoven aan de academie voor drama. In het theater kennen we hem voornamelijk van Compagnie Cecilia (regie Arne sierens) en Het KIP. Hij debtreerde op het grote doek in Nederland met de film Masterclass van Hans Teeuwen. Terug in Belgie speelde hij mee in tal van films en series. De laatste zomer, Offline, code 37, Flikken, Quiz me Quick, Terug naar Morgen, Tegen de sterren op, Verborgen Verlangen, en de Emmy winnende “Wat als”, ….
De meeste mensen kennen hem echter van de één reeks "Tom&Harry" en van zijn vertolking in de veel bekroonde film "Hasta la vista" waarvoor hij op het internationaal filmfestival van Cinoche (Quebec) de prijs van beste acteur in de wacht sleepte.
In 2019 komen er twee films uit waarin hij te zien zal zijn, namaleijk The Best Of Dorien B en de eerste vlaamse actieduikbootfilm TORPEDO.

Credits
Coach: Wouter Deprez

In de pers

De Standaard Deel 1 - 'Een jaar lang heb ik elke dag gehuild'

Met 'De hoogste berg' waagt Robrecht Vanden Thoren een sprong in het diepe. Het is zijn eerste cabaretsolo, over een persoonlijk thema dan nog: zijn scheiding. 'Die breuk kwam als een donderslag bij heldere hemel, waar ik totaal geen antwoord op had'

De Standaard Deel 2 - 'Een jaar lang heb ik elke dag gehuild'

Met 'De hoogste berg' waagt Robrecht Vanden Thoren een sprong in het diepe. Het is zijn eerste cabaretsolo, over een persoonlijk thema dan nog: zijn scheiding. 'Die breuk kwam als een donderslag bij heldere hemel, waar ik totaal geen antwoord op had'

Knack - Ik moest gered worden

"Ja, het wordt grappig. En ontroerend. De hoogste berg is theater én cabaret."

Praktisch

 afbeelding ringleiding afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • vvk: 14 euro
  • kassa: 16 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • ccBe - Schouwburg
  • Driekoningenstraat 126
  • 2600 Berchem