Speel mee met de Schrijfwijzen

Het Groot Dictee Heruitgevonden

Op vrijdagavond 6 december verwelkomen we je graag in onze bib om deel te nemen aan De Schrijfwijzen. Dat is het Groot Dictee Heruitgevonden, een dictee voor iédereen die graag speelt met letters. Je hoeft dus zeker geen spellingkrak te zijn om mee te doen. Het dictee wemelt niet van de moeilijke woorden, maar laat je creatief aan de slag gaan met taal. Het spel start om 20 uur stipt en dat simultaan in meer dan 100 bibliotheken over heel Vlaanderen. Trommel je taalminnende vrienden op en speel mee! Inschrijven is gratis en kan vanaf 5 oktober in onze bib. Wat valt er te winnen? Toffe prijzen en eeuwige roem. De winnaars van alle bibliotheken nemen het tegen elkaar op tijdens de grote finale van De Schrijfwijzen, die midden januari plaatsvindt. De grote winnaar gaat aan de haal met een exclusieve Belgische designpen
De Schrijfwijzen/Het Groot Dictee Heruitgevonden wordt gecoördineerd door Creatief Schrijven vzw i.s.m. de bibliotheken en De Standaard naar een idee van de bibliotheek van Mechelen. 

 

Na het dicteesucces in Bib De Poort in 2018 met presentator Guy Mortier, krijg je het dictee deze keer voorgelezen door niemand minder dan Berchemnaar, bibbezoeker, journaliste en radiostem Marieke Van Cauwenberghe. Ken je Marieke nog niet? Een korte voorstelling:

Marieke Van Cauwenberghe (1986) studeerde Arabistiek en Islamologie aan de KULeuven. In 2008 behaalde ze haar diploma en woonde ze een jaar in de Syrische hoofdstad Damascus. Daarna volgde ze een opleiding Internationale Betrekkingen en Diplomatie in Antwerpen. In 2012 ging ze aan de slag als journaliste bij de VRT-nieuwsdienst. Op dit moment werkt ze als nieuwslezeres voor Radio 1 en Klara. Ze leest ook documentaires in voor Eén en Canvas. Marieke heeft een groot hart voor alles wat met taal en literatuur te maken heeft. In 2018 zat ze in de jury van LangZullenWeLezen, een initiatief van de VRT, dat mensen wil aansporen om meer te lezen.

 

Het wordt opnieuw een fijne avond vol taalplezier. Schrijf jezelf in vanaf 5 oktober en waag je kans!

Het Groot Dictee Heruitgevonden 2018


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • gratis

Extra

Gratis mits inschrijving via de knop of per e-mail naar bib.depoort@antwerpen.be

Inschrijven kan vanaf 5 oktober 2019