Rasa

interactieve expo | Verbinding 9+

‘De aarde is niet enkel de omgeving waarin wij leven. Wij zijn haar. Wij zijn een deel van haar en daarom dragen wij haar altijd met ons mee.’ - Thich Nhat Hanh

De aarde is een wonder, een en al leven. Wij zijn niet het centrum, wel een onderdeel van dit leven. Gaan we niet te achteloos om met de natuur en vergeten we niet dat zij deel is van ons? Is het nu niet de tijd om deze band te herstellen?

Verbinding wil kinderen aanwakkeren en inspireren om hun relatie met de natuur te onderzoeken. De Wonderkamers met kleine kunstwerken en naturalia zijn omgeven door filosofische vragen over de samenhang van mens en natuur: Wat is natuur? Kunnen planten voelen? Kan een boom je vriend zijn?

Verbinding vertrekt vanuit een holistische visie en stimuleert om met andere ogen te kijken naar de onderlinge samenhang van alles wat leeft. Alles is verbonden met alles. Onze planeet is een dynamisch netwerk van onderlinge samenhang. De aarde is een wonder. Vanuit verwondering kijken naar de aarde en al haar natuurfenomenen, leidt tot respect en liefde. Alles in de natuur is cyclisch en verbonden in een voortdurende kringloop. De natuur verspilt niets, niets gaat verloren. Ook na vernieling herstelt de natuur zich spontaan en wordt het leven doorgegeven. Hoe groter de soortenrijkdom, hoe sterker en vitaler het leven.

In Verbinding willen we kinderen in contact brengen met deze vitaliteit en zo een steentje verleggen in de rivier op aarde. Kinderen worden aangemoedigd om nieuwe mogelijkheden te ontdekken over hoe zij anders kunnen omgaan met onze unieke planeet. Met hun brief aan de aarde kunnen zij hun bezorgdheid over de planeet uitdrukken en hoop voor de toekomst delen. Deze schakel van brieven zal worden verbonden met initiatieven en acties voor de aarde.

Met kunstwerken van: AnneMarie Maes, Bronwyn Katz, Gino Rizzi, Katleen Vinck, Koen Vanmechelen, Ledelle Moe, Lizan Freijsen, Shaakira Jassat, Stefaan Van Biesen, Thijs Van der Linden en Tinka Pittoors.

Scenografie: Katleen Vinck | Concept en realisatie: Gerd Dierckx & Rasa-team | Filosofie: Eef Cornelissen & Jelle De Schrijver

 


Praktisch

 afbeelding ringleiding vlieg afbeelding afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • vvk: 6 euro
  • kassa: 8 euro
  • kansentarief: 2 euro
locatie
  • ccBe - Kleine zaal
  • Driekoningenstraat 126
  • 2600 Berchem

Extra

duur: 90 minuten
max. 20 personen per sessie