Radio Fiona op school

Podcast (L2 tot L6)

Beste leerkracht, 

Het lijkt in deze tijd onmogelijk om kinderen iets van cultuur aan te bieden binnen de school. Met Radio Fiona is het toch mogelijk. Radio Fiona is een driedelige podcast voor kinderen, gemaakt door theatermakers vanuit de liefde voor hun vak. In Radio Fiona komt het theater weer tot leven. Neem de kinderen mee naar een zingend theatergordijn, een zelfingenomen balletvloer, een huilende wc borstel en Dramaturgino de huisdramaturg.

Wie theatermakers Sofie Palmers (BRONKS, fABULEUS, Het Paleis) en Katrien Pierlet (BRONKS, Ultima Thule, Studio Orka) kent, weet dat ze als geen ander in de fantasie van het kind kunnen duiken. Ze staan garant voor een mooi verhaal, waarin naast humor ook ruimte is voor ontroering en waarin de kinderen op een speelse manier iets bijleren. Ideaal dus om rond te werken met je klas. 

Wedden dat ze na afloop delen van het verhaal zullen naspelen? Of dat ze op de speelplaats spontaan Het kwisje dat geen kwisje is organiseren en Regi’s speeltips uitproberen?

Elke aflevering duurt ongeveer 25 minuten. 

Luister hier

MET LESMAP
Om het plaatje compleet te maken, bieden we Radio Fiona samen met een lesmap aan. De bijhorende lesmap gaat dieper in op de wereld van theater. Via opdrachten binnen dramatische expressie en beeldende kunst gaan we op een speelse manier dieper in op de wereld van theater. Wat is een souffleur of een muze? Waarom applaudisseren we? Welke soorten lach bestaan er allemaal?

We belichten de geschiedenis van het theater en geven speeltips om mee aan de slag te gaan. Bovendien gaan we dieper in op wat radio en podcasts maken is. Wat is een interview, een microfoon? Welke kwisjes kan je verzinnen? Kortom, als leerkracht neem je de kinderen mee naar piepende vloeren, krakende stoelen, en duik je in de magie en fantasie die begint als de microfoons aangaan en de theatergordijnen opengaan.

Download hier de lesmap


CREDITS
Idee en uitvoering: Sofie Palmers en Katrien Pierlet; Stemacteurs: Michael Pas, Jo Jochems, Randi De Vlieghe, Tanya Zabarylo, Bill Barberis, Sofie Palmers en Katrien Pierlet; Muziek: Sofie Palmers en rechtenvrije muziek van Kevin Macleod; Assistentie interview en opname: Ilse Cox; Eindmontage: Wederik De Backer ism Sofie Palmers. In samenwerking met De Vlaamse Gemeenschap en in coproductie met vzw palmers & pierlet, CC Het Gasthuis, CC De Ploter, Froefroe, CC Strombeek, CC Westrand, 30CC.


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • gratis
locatie
  • In het klaslokaal