OVER CORSO

Ruimte voor een nieuw begin

In de bevreemdende desolaatheid van een cultuurtempel zonder bezoekers groeide er de afgelopen maanden iets bijzonders. We gaven het wat tijd, een beetje water, vooral veel licht en uiteraard: tonnen liefde en aandacht. En zo kunnen we nu met trots de geboorte aankondigen van een nieuwe culturele parel in Berchem: schouwburg c o r s o!

Op precies dezelfde plek waar bijna een eeuw geleden Cinema Corso het levenslicht zag, geven we de halve manen op de gevel haar vijf letters terug, in een vriendelijk en open lettertype dat harmonie uitstraalt en verleden met heden verbindt. De cinema maakte uiteindelijk plaats voor het Berchemse cultuurcentrum dat dit jaar veertig kaarsjes uitblaast en als kers op de verjaardagstaart ontpopt tot een sprankelend nieuw begin.

Wie jarig is trakteert. En wij trakteren voor deze gelegenheid graag met ambitieuze plannen en veel hoop. Het vooruitzicht dat we jullie vanaf nu opnieuw met open armen in ons huis mogen ontvangen, dat we onze kunstenaars opnieuw het publiek kunnen geven dat hen doet opstijgen, de belofte dat het beste nog moet komen.

Want wat c o r s o  te bieden heeft, is kostbaar. Wij bieden ruimte. Ruimte voor creatie, ruimte voor verwondering, ruimte voor inspiratie, prikkeling, ontwikkeling. Tussen de letters van onze nieuwe naam ontspruiten ideeën en dromen. Ze duwen in al hun enthousiasme de letters uit elkaar om hun eigen plek in de wereld te veroveren. In corso is er ruimte voor experiment en niet onbelangrijk: de ruimte om te falen, want ook de moed om te mislukken is een voorwaarde voor vernieuwing.

En last but not least: in deze tijden van afstand en angst maken we in c o r s o ruimte voor ontmoeting en echte verbinding, tussen makers en publiek, nieuwe talenten en gevestigde waarden, tussen gevoelens en opinies, tussen vaste bezoekers en toevallige passanten, … 

Beschouw dit als een uitnodiging om samen met ons van c o r s o een bruisende ontmoetingsplek te maken waaruit een diversiteit aan stemmen opborrelt. We kijken ernaar uit ook jouw stem te horen.