theater

Jonge theatermakers of ervaren rotten, tragedies, komedies, premières, dernières ...
Ontdek hier het volledige theaterprogramma.

trappelend talent
Acteur Bruno Vanden Broecke stelde een select aanbod samen van opkomend theatertalent. Jonge makers die echt wel de moeite zijn maar nog te onbekend om veel te spelen. ccBe gaf hen een podium en schreef samen met Bruno andere cultuurhuizen aan met de vraag hetzelfde te doen, zodat ze de spreiding krijgen die ze verdienen.

Tuning People

Kadrage

do 29 okt 2020 - 20.00 uur

Jef Van gestel en Peter Vandemeulebroecke dompelen zich onder in de wereld van de slapstick. Twee mannen staan in een kader. Wanneer ze dit neerhalen, komt het volgende er al aan. Kader na kader komen een reeks absurde en concrete situaties voorbij.
uitverkocht

de KOE

De Nijl is in Caïro aangekomen

do 19 nov 2020 tot vr 20 nov 2020

De KOE graaft diep in het eigen repertoire. Peter Van den Eede en Willem de Wolf trekken dit stuk naar teksten van Schopenhauer, Montaigne en Pascal uit 1998 de 21ste eeuw in en zoeken uit hoe deze filosofen - plus enkele nieuwe spelers - soelaas kunnen bieden in tijden van mindfulness...

Wito Geerts & Johannes Wirix-Speetjens

première | trappelend talent | Zonderlingen

wo 25 nov 2020 tot do 26 nov 2020

Deze jonge makers werken voor hun eerste creatie samen met Bruno Vanden Broecke (spel- en regiecoach) en Peter De Graef (tekstcoach). Vertrekkend vanuit ervaringen in Italië en Java, schreven ze afzonderlijk van elkaar een monoloog. Vanavond vindt de ontmoeting plaats...

Het nieuwstedelijk

Geel hesje

di 1 dec 2020 - 20.00 uur

Een trucker passeert een blokkade van gele hesjes. Eén geel hesje wil de truck doen stoppen. De beweging moet groeien. Het is voor hen dat we vechten. Hij beukt op de voorruit van de truck. De chauffeur schrikt en trekt op. En sleurt het gele hesje mee onder zijn wielen.

Ontroerend Goed

Every word was once an animal (uitgestelde voorstelling van 28/04/2020)

wo 9 dec 2020 tot do 10 dec 2020

Over wat we niet zijn, over levenswijzen die we nooit volgden in talen die we nooit spraken. Een fractie van alles wat we nooit werden, regels en gebruiken die ons nooit leidden, moraal die geen mens ooit volgde. Van alle eindeloze mogelijkheden, koos de mensheid er één. We tonen u er één meer.

Muziektheater De Kolonie & Bruno Vanden Broecke

De Woordenaar

za 23 jan 2021 - 20.00 uur

Een explosief theaterconcert waarin Bruno Vanden Broecke een man is met een missie. Wat hij te bieden heeft: een handleiding voor ons leven. Omsingeld door 4 topmuzikanten en een 30-tal instrumenten duikt hij onder in het leven van alledag, in uw leven, zoals het is of zoals u dacht dat het was.

LOD / Josse De Pauw – Kris Defoort

A concert called landscape (dernière)

di 2 feb 2021 tot wo 3 feb 2021

Na het succes van ‘An Old Monk’ gaan Josse De Pauw en het Kris Defoort Trio terug samen het podium op. De Pauw geeft een stem aan ‘ons landschap’. Als kind is dat misschien de kinderkamer of een plek waar we spelen. Als volwassene misschien de rust van het platteland of net de drukte van een stad.

Wolf Wolf

trappelend talent | Who's afraid of Virginia Woolf?

do 11 feb 2021 - 20.00 uur

Hoe wring je je als jonge speler in de huid van een personage met een rijke geschiedenis? Hoe breng je een klassieker die al talrijke versies heeft gekend? Samen met hun personages gaan de spelers het gevecht aan met waarheid en schijn.

Luan Buleshkaj | Soufiane Moussouli

duovoorstelling | Leeuwenkind | Volgens Mij ben ik een jood

za 13 feb 2021 - 20.00 uur

Woordkunstenaar Luan kaart in zijn eerste solovoorstelling 'Leeuwenkind' zowel persoonlijke als actuele onderwerpen aan. In ‘Volgens mij ben ik een jood’ onderzoekt Soufiane de relatie tussen mensen van verschillende religies, gebaseerd op zijn eigen ervaringen en een stukje geschiedenis.

Muziektheater De Kolonie

première | In Topvorm

vr 19 feb 2021 tot za 20 feb 2021

Warre Borgmans, Bo Spaenc en Gwen Cresens: drie atleten in de fleur van hun leven waarvan de houdbaarheidsdatum nog lang niet overschreden is, ondanks een pijntje hier, een zalfje daar en wat stram ongemak bij het ontwaken. Aanschouw dit Olympische triumviraat dat u tegemoet treedt om te ontroeren.

Het nieuwstedelijk

Man in de mist

di 23 feb 2021 - 20.00 uur

‘Nooit eerder zo veel faillissementen’, kopte De Tijd over de eerste jaarhelft van 2019. Theatermaker Christophe Aussems – zelf zoon van zelfstandige ondernemers – gaat op zoek naar mensen achter de bedrijven die overkop gingen. Na ‘Vuur’ en ‘Hybris’ maakt hij een nieuwe voorstelling ...

Comp. Marius

De sunshine boys

za 27 feb 2021 - 20.00 uur

Twee komieken traden bijna een halve eeuw op als komisch duo. Een levende legende. Maar toen hield de ene er mee op, en ging bij de andere het licht uit. In een ultieme verzoeningspoging wordt de legendarische dokterssketch nog éénmaal gespeeld, live voor tv.

de KOE

De gebiologeerden (uitgestelde voorstelling van 23 en 24/04/2020)

di 2 mrt 2021 tot wo 3 mrt 2021

De Koe herneemt haar allereerste voorstelling. Peter Van den Eede en Bas Teeken brengen het verhaal over twee vrienden die hun emoties en hartstochten geen vrije loop durven laten en daardoor met elkaar in ware dialoog gaan via hun verdieping in de ornithologie.

Lara Staal | NTGent

Dissident

di 9 mrt 2021 - 20.00 uur

Vijf jongeren die op school bekend staan als ‘probleemgeval’ nemen het podium over. Theatermaker Lara Staal gaat op zoek naar jongeren die zich weigeren aan te passen en die de machtsrelaties uitdagen. Hun blik houdt ons een spiegel voor. Wat kunnen we leren van datgene dat ons niet goed uitkomt?

Raven Ruëll & Bruno Vanden Broecke | KVS

Ouder kind

wo 17 mrt 2021 - 20.00 uur

Een gefictionaliseerd autobiografisch portret van Bruno Vanden Broecke en Raven Ruëll, over de eeuwige spanning tussen acteur en regisseur, over gefaalde projecten en vriendschap. Dit is de tiende voorstelling die ze samen maken. Voor deze mijlpaal hebben ze alles anders aangepakt.

Elena Peeters

trappelend talent | Bidboek

vr 26 mrt 2021 - 20.00 uur

Na ‘Johnyboy’ is dit een vervolg op Elena’s fascinatie voor de menselijke zoektocht naar God. Wat betekent het om te geloven, in een tijd waarin individualisme hoogtij viert? Wanneer raapt iemand de moed bij elkaar om in de vorm van pen en papier iets achter te ...

Rebekka de Wit | De Nwe Tijd

première | De grote afhankelijkheidsshow

do 1 apr 2021 - 20.00 uur

Heel ons leven leren we onafhankelijk te worden. Zelf geld verdienen om eigen spullen te kopen, die je dan in je eigen huis zet waarna we onszelf onafhankelijk noemen. In een samenleving waar onafhankelijkheid het grootste goed is, wat doen we dan met onze afhankelijkheid?

Sien Vanmaele

première | I lost my mom at the supermarket (uitgestelde voorstelling van 10/04/2020)

za 10 apr 2021 - 20.00 uur

Voor deze voorstelling ging Sien Vanmaele werken in een goedkope supermarkt. Zo moeder, zo dochter want haar moeder is al levenslang kassierster. Maar op zoek naar het kleine leven kwam ze iets anders tegen. Een supermarkthymne op de beats van Jason Dousselaere & de scanner.

Abke Haring | Zuidpool & Toneelhuis

PLATINA

vr 23 apr 2021 - 20.00 uur

Woorden als grens van stilte. Een intiem duet van Abke Haring en Koen van Kaam. Een poging tot gesprek. Voor zover een gesprek ooit mogelijk is. ‘PLATINA’ werd in 2018 geselecteerd voor zowel het Vlaamse als het Nederlandse Theaterfestival. Nu volgt de langverwachte herneming.

Tutti Fratelli

De onzichtbaren

do 29 apr 2021 tot vr 30 apr 2021

Tutti Fratelli is het gezelschap rond regisseur Reinhilde Decleir. In ‘De Onzichtbaren’ gaan naar goede gewoonte professionele artiesten in dialoog met de Fratelli via woord, muziek, beweging en beeld – met als resultaat buitengewoon, poëtisch en warm muziektheater.

de KOE

The courage to be disliked

vr 30 apr 2021 - 20.00 uur

Natali Broods betreedt voor het eerst bij de KOE alleen het podium met deze monoloog over welwillendheid en zelfbescherming, over idealisme en zelfzucht, over de vanzelfsprekendheid waarmee de wereld zich vormt naar wie het zich kan veroorloven, en wat daarbuiten aan werkelijkheid bestaat.

Berlin

Bonanza

wo 5 mei 2021 tot do 6 mei 2021

Een uniek filmisch portret uit 2006 van een verlaten mijnstad waarin ooit 6000 inwoners verbleven, omringd door 36 saloons en 7 danstenten. Nu herbergt de stad nog 7 inwoners die elkaar amper het licht in de ogen gunnen. Berlin portretteert deze micropool in een maquette met meerdere filmschermen.

Dounia Mahammed & Alan Van Rompuy

GALM

wo 12 mei 2021 - 20.00 uur

In een tijd waarin we eindeloos bereikbaar zijn, maakt dit ons soms onbereikbaar. Wanneer bereiken we elkaar niet en wat zijn de gevolgen? Welke stemmen geven we geen bereik als samenleving?

Compagnie Marius

Figaro (uitgestelde voorstelling van 26, 27 en 28/06/2020)

do 10 jun 2021 tot zo 13 jun 2021

Samen met het management gaan we op zoek naar een nieuwe datum in de nabije toekomst. Wanneer die is vastgelegd, houden wij je zeker als eerste op de hoogte!