theater

Jonge theatermakers of ervaren rotten, tragedies, komedies, premières, dernières ...
Ontdek hier het volledige theaterprogramma.

trappelend talent
Acteur Bruno Vanden Broecke stelde een select aanbod samen van opkomend theatertalent. Jonge makers die echt wel de moeite zijn maar nog te onbekend om veel te spelen. ccBe gaf hen een podium en schreef samen met Bruno andere cultuurhuizen aan met de vraag hetzelfde te doen, zodat ze de spreiding krijgen die ze verdienen.

Muziektheater De Kolonie

Onheil in Black Creek | première

vr 24 sep 2021 tot za 25 sep 2021

Een stomende en stampvoetende muziektheaterwestern met Lucas Van den Eynde, Bo Spaenc en Geert Hellings in een oervlaams cowboyverhaal van Hugo Matthyssen. Ooit was Black Creek een bloeiend Vlaams westerndorp. Nu het uit handen wordt gegeven aan een jonge generatie zal het nooit meer hetzelfde zijn.

Johan Petit | MartHa!tentatief

Nu het nog kan | première

do 30 sep 2021 - 20.00 uur

Na o.a. ‘Lulletje’ en ‘Ne merel op nen tak’ brengt Johan Petit, theatermaker en gelegenheidsfilosoof, een nieuwe monoloog. Er ligt weer iets op zijn lever en op zijn hart, over het leven, maar vooral over hoe hij zelf in dit leven staat. Met muziek van en door Tom Pintens en Dora Brams.
uitverkocht

Louis Janssens | Desnor

Serenade

za 2 okt 2021

Louis Janssens verbeeldt een nacht waarin een web van verhalen, liederen en teksten samenkomen. Zo ontvouwt zich wereld waarbij de grote emoties niet worden geschuwd. Al associërend, citerend, dansend en zingend ontstaat er een groet aan de ander. Een ode aan de liefde in al haar complexe facetten.

Ontroerend Goed

Every word was once an animal (uitgestelde voorstelling van 28/04/2020)

di 12 okt 2021 tot wo 13 okt 2021

Over wat we niet zijn, over levenswijzen die we nooit volgden in talen die we nooit spraken. Een fractie van alles wat we nooit werden, regels en gebruiken die ons nooit leidden, moraal die geen mens ooit volgde. Van alle eindeloze mogelijkheden, koos de mensheid er één. We tonen u er één meer.

Adriaan Van Aken | Het Nieuwstedelijk

Afscheid van een auto

vr 22 okt 2021 - 20.00 uur

In 1982 reisden Julio Cortazar en Carol Dunlop van Parijs naar Marseille. Deze reis resulteerde in de roman 'De Autonauten van de Kosmosnelweg'. In 2020 doet Adriaan Van Aken deze trip in zijn eentje over. Doel: na 30 dagen Marseille bereiken en daar zijn wagen van de hand doen.

Zuidpool

De aanzegster

di 26 okt 2021 - 20.00 uur

Een hedendaagse tragedie waarin waarheid en fake-waarheid onherkenbaar door elkaar lopen. Jorgen Cassier regisseert een bijzondere acteursploeg: Sofie Decleir, Koen van Kaam, Robby Cleiren, Stijn Van Opstal en Kenneth Cardon. Topmuzikante Els Vandeweyer speelt live vibrafoon en percussie.

de KOE | De Nwe Tijd | Hof van Eede

David of hoe we ons bedacht hebben | première

do 28 okt 2021 tot za 30 okt 2021

Drie gezelschappen maken evenveel voorstellingen over de persoon en het werk van de Amerikaanse schrijver David Foster Wallace. Dit eerste luik zoekt uit hoe je een betekenisvol leven leidt dat samenhangt met anderen en de wereld, zodat je de vijftig haalt zonder een kogel door je kop te jagen.

Het Nieuwstedelijk

Hitler is dead

di 9 nov 2021 - 20.00 uur

Op 30 april 2020 was het precies 75 jaar geleden dat Adolf Hitler zich in zijn bunker in Berlijn van het leven beroofde. Naar aanleiding van die verjaardag maakte Stijn Devillé een nieuwe versie van zijn bekroonde klassieker uit 2009. Met o.a. Warre Borgmans, Janne Desmet, Sara Vertongen en Tom Van

Comp. Marius

De sunshine boys

di 16 nov 2021 - 20.00 uur

Twee komieken traden bijna een halve eeuw op als komisch duo. Een levende legende. Maar toen hield de ene er mee op, en ging bij de andere het licht uit. In een ultieme verzoeningspoging wordt de legendarische dokterssketch nog éénmaal gespeeld, live voor tv.

Annelies Van Hullebusch

Boek-steen-papier | première

vr 26 nov 2021 tot za 27 nov 2021

Annelies Van Hullebusch vertrekt vanuit enkele ‘mijlstenen’ die haar leven hebben bepaald, beïnvloed en verrijkt. Daar maakt ze een tactiele voorstelling van op de manier die haar zo eigen is: vol ambacht, detail, poëzie, papier en schoonheid.

Bruno Vanden Broecke & Valentijn Dhaenens | KVS

Jonathan

do 2 dec 2021 tot vr 3 dec 2021

Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens nemen je mee in een bizar poëtische voorstelling met een af en toe een bevreemdende conversatie tussen een robot, een mens en het publiek.

Peter De Graef | Cie Cecilia

Geen Kersentuin

wo 8 dec 2021 tot do 9 dec 2021

Peter De Graef schreef een originele tekst voor drie spelers, met een vette knipoog naar één van de beroemdste stukken van Anton Tsjechov. Een tragikomische vertelling over liefde en dood, en hoe we altijd schipperen tussen slaan en zalven, leed en troost.

De Nwe Tijd | Suzanne Grotenhuis

Holy Shit

do 16 dec 2021

Een ontroerend relaas over iemand die opkrabbelt in een wereld die steeds sneller lijkt te gaan. Een verhaal over verlies, en hoe je tijd kunt vinden om daarbij stil te staan. Grotenhuis bewijst opnieuw, met deze opvolger van ‘On Ice’, dat ze van elk onderwerp sprankelend en humoristisch solotheat

Raven Ruëll & Bruno Vanden Broecke | KVS

Ouder kind

di 21 dec 2021 - 20.00 uur

Een gefictionaliseerd autobiografisch portret van Bruno Vanden Broecke en Raven Ruëll, over de eeuwige spanning tussen acteur en regisseur, over gefaalde projecten en vriendschap. Dit is de tiende voorstelling die ze samen maken. Voor deze mijlpaal hebben ze alles anders aangepakt.

Lara Staal | NTGent

Dissident

wo 19 jan 2022 - 20.00 uur

Vijf jongeren die op school bekend staan als ‘probleemgeval’ nemen het podium over. Theatermaker Lara Staal gaat op zoek naar jongeren die zich weigeren aan te passen en die de machtsrelaties uitdagen. Hun blik houdt ons een spiegel voor. Wat kunnen we leren van datgene dat ons niet goed uitkomt?

Kyoko Scholiers

Boy

do 3 feb 2022 - 20.00 uur

Wat doet het met iemand om op te groeien zonder de basis van een veilig nest? En kun je ontsnappen uit je eigen achtergrond? Scholiers verbeeldt een brandend actuele realiteit op scène. Met een soundscape van Joris Blanckaert, live gebracht door het kinderkoor van Opera Vlaanderen en HERMESensemble.

Clara Cleymans, Alice Reijs, Michael Pas, Dimitri Leue en Warre Borgmans

Onderland | première

vr 11 feb 2022 tot za 12 feb 2022

In een wereld die steeds kunstmatiger wordt, ervaren we steeds meer de drang naar een oprechte ervaring of iets authentieks. Vijf Pinokkio’s proberen echte jongens te worden en wagen zich in een geflipt libretto aan een tragikomische ontsnappingspoging uit de kunstmatigheid van ons bestaan.

Muziektheater De Kolonie

Vlammende vrouwen

do 17 feb 2022 tot vr 18 feb 2022

Mieke Laureys en Annelore Stubbe kijken in deze voorstelling genadeloos in de spiegel. Achter de spiegel staan Bette Davis en Joan Crawford, de twee grootste actrices uit het Hollywood van de jaren ’50. Ze waren mooi, getalenteerd, geliefd en… ze haatten elkaar.

Inge Paulussen, Wouter Hendrickx en Peter Gorissen

Morgen zijn we allemaal terug | première

za 26 feb 2022 - 20.00 uur

Een vader is zijn zoon kwijt, een vrouw haar man, kinderen hun vader. Hij is er nog, maar eigenlijk ook niet meer. Elke morgen is er toch die hoop en speelt iedereen het spel nog eens mee. Hannelore Bedert levert haar eerste theatertekst af. Met Inge Paulussen, Wouter Hendrickx en Peter Gorissen.

Vanden Broecke & Van Dyck

ZWIJG! | première

do 10 mrt 2022 tot vr 11 mrt 2022

Wij zijn twee broers en wij zitten met een vraag die heel dringend gesteld moet worden. Eigenlijk vinden wij dit zelf erg vervelend maar wat moet moet. Daarom zouden wij jullie beleefd willen vragen om naar schouwburg corso te komen. Tot genoegen en alvast bedankt.

Elena Peeters

Begin | trappelend talent

do 17 mrt 2022 - 20.00 uur

Voor dit eerste deel van een trilogie waarin Elena bekijkt door welke handen een mensenleven gaat, volgde Elena een vroedvrouwenpraktijk. Ze woonde er bevallingen bij en sprak met (wens)ouders, grootouders, kinderen. Allemaal zijn ze ooit begonnen, bij de geboorte of ergens anders.

Kyoko Scholiers

Zone X

do 31 mrt 2022 tot za 2 apr 2022

Zone X is een futuristische toeristische stadswandeling. De voorstelling speelt zich af in 2124. Gids Miko neemt je mee op wandel door een gebied dat na De Ramp van 2034 werd afgeschermd van de wereld. De tijd bleef er stilstaan, de lokale bevolking leeft er nog als in de jaren 2020!

de KOE

De man die zijn haar kort liet knippen II

do 21 apr 2022 - 20.00 uur

Een schrijver en een actrice. Ooit waren ze verliefd. Twee decennia later komen ze elkaar weer tegen. Is de tijd rijp voor een echte dialoog? Wie de originele voorstelling niet zag, moet zich geen zorgen maken. Dit is een nieuwe voorstelling die geen voorkennis vereist, wél ouderwetse goesting.

Berlin

Bonanza

wo 4 mei 2022 tot do 5 mei 2022

Een uniek filmisch portret uit 2006 van een verlaten mijnstad waarin ooit 6000 inwoners verbleven, omringd door 36 saloons en 7 danstenten. Nu herbergt de stad nog 7 inwoners die elkaar amper het licht in de ogen gunnen. Berlin portretteert deze micropool in een maquette met meerdere filmschermen.

Who’s afraid of Virginia Woolf?

Wolf Wolf | trappelend talent

do 12 mei 2022 - 20.00 uur

Hoe wring je je als jonge speler in de huid van een personage met een rijke geschiedenis? Hoe breng je een klassieker die al talrijke versies heeft gekend? Samen met hun personages gaan de spelers het gevecht aan met waarheid en schijn. Het belooft een lange afterparty en niemand blijft gespaard.

de KOE

De Nijl is in Caïro aangekomen

do 19 mei 2022 tot vr 20 mei 2022

De KOE graaft diep in het eigen repertoire. Peter Van den Eede en Willem de Wolf zoeken uit hoe deze filosofen - plus enkele nieuwe spelers - soelaas kunnen bieden in tijden van mindfulness en dokter google.

Abke Haring | Zuidpool & Toneelhuis

PLATINA

wo 25 mei 2022 - 20.00 uur

Woorden als grens van stilte. Een intiem duet van Abke Haring en Koen van Kaam. Een poging tot gesprek. Voor zover een gesprek ooit mogelijk is. ‘PLATINA’ werd in 2018 geselecteerd voor zowel het Vlaamse als het Nederlandse Theaterfestival. Nu volgt de langverwachte herneming.

Muziektheater De Kolonie

In Topform

di 31 mei 2022 - 20.00 uur

Warre Borgmans, Bo Spaenc en Gwen Cresens: drie atleten in de fleur van hun leven waarvan de houdbaarheidsdatum nog lang niet overschreden is, ondanks een pijntje hier, een zalfje daar en wat stram ongemak bij het ontwaken. Aanschouw dit Olympische triumviraat dat u tegemoet treedt om te ontroeren.

Dounia Mahammed & Alan Van Rompuy

GNABORRETNI

do 2 jun 2022 - 20.00 uur

In een tijd waarin we eindeloos bereikbaar zijn, maakt dit ons soms onbereikbaar. Wanneer bereiken we elkaar niet en wat zijn de gevolgen? Welke stemmen geven we geen bereik als samenleving?