Over ccBe > Welkom in ccBe

ccBe ligt middenin de bruisende en diverse wijk Oud-Berchem. Die kruisbestuivende mix zet zich binnen de muren van het cultuurcentrum verder met een rijk aanbod aan voorstellingen en totaalbelevingen die je niet overal vindt. Bovenop het ‘voor ieder wat wils’ culturele aanbod, eigen aan de Antwerpse cultuurhuizen, kiest ccBe voor een focus op theater, hedendaagse dans en totaalbelevingen voor het hele gezin.

Focus op theater en hedendaagse dans

In ccBe vind je theatervoorstellingen die inspelen op de laatste trends in de podiumkunsten. Hier halen liefhebbers van vernieuwende en niet vanzelfsprekende theaterproducties hun hart op.

En ccBe brengt als één van de enige Antwerpse cultuurhuizen, heel wat hedendaagse dansvoorstellingen op het podium. Voor veel dansgezelschappen, -liefhebbers en -proevers is ccBe gekend om haar aanbod. Een aanbod dat verder rijkt dan het podium, trouwens. Want in ccBe wordt ook volop gecreëerd. Het is de thuis, repetitieruimte en uitvalsbasis van haar partners Muziektheater De Kolonie, WArd/waRD, ‘Nuff Said, Kosmonaut, Kyoko Scholiers, For All Queens en Retina Dance Company. Hier staan artiesten niet alleen op het podium, ze werken er ook aan hun producties.

Culturele blend

Tegelijk ademt cultuurcentrum Berchem mee de sfeer van haar omgeving uit. ccBe haalt de rijke culturele blend rondom haar letterlijk naar binnen. Samen met partners uit de buurt geeft ccBe heel bewust een podium én ruimte voor ontmoeting aan een verfrissende mix van performers en toeschouwers.

Nuff Said laat het er maandelijks borrelen met een internationale mix van underground en mainstream comedy, literatuur en muziek. De MONA Brunch laat je proeven van films uit het Midden-Oosten of Noord-Afrika. Jeugdhuis Den Egelantier brengt geregeld hiphop in de keet en heel wat lokale verenigingen spreken hier af voor hun wekelijkse les Tai Chi of Aerobics.

Een open familieplek

ccBe biedt ook een breed gamma voor de (aller)kleinsten en hun (groot)ouders. Niet enkel van op het podium, maar de hele namiddag. Met een voor-en-na aanbod boordevol knutsel- en spelplezier tovert ccBe zich op de maandelijkse familiedag om tot een uitverkoren plek om met het hele gezin te vertoeven. Zelfs wie de voorstelling skipt, is dan welkom.