OVER CCBE > missie

ccBe is meer dan een podium

ccBe is ook een werkplaats, repetitieruimte en uitvalsbasis

ccBe doet meer dan niet te missen voorstellingen presenteren. Hier worden ook voorstellingen gemaakt. ccBe is de fiere partner van verschillende organisaties en gezelschappen die het mee hun thuis noemen. Dat maakt van ccBe, veel meer dan een podium, het is ook een werkplaats, repetitieruimte en uitvalsbasis.

Zijn partners Muziektheater De Kolonie, WArd/waRD, ‘Nuff Said, Kosmonaut, Kyoko Scholiers en For All Queens delen zo niet alleen hun passie voor cultuur, maar ook de vloer, de trap, de koffiemachine en de sfeer. Hier werken performers dag en nacht mee aan wie ccBe is en wil zijn: een centrum boordevol cultuur, ontmoeting en kruisbestuiving.

In ccBe kom je niet enkel voorstellingen ontdekken. Hier ontmoet je hun makers wanneer ze aan het brainstormen en repeteren zijn. Hier bots je op dansers die wachten op hun auditie, hier volg je zelf lessen of ben je deel van premières en de opgetogen sfeer achteraf.

ccBe leeft, 24/7

ccBe is een open huis voor zijn buurt

Bewoners lopen er in en uit tijdens de openingsuren en partners en buurtverenigingen zijn er thuis.

De deuren van cultuurcentrum Berchem staan zoveel mogelijk open. Families met kinderen komen naar een speelbijeenkomst van het Huis van het Kind. Scholieren die hun boterhammen buiten de schoolmuren willen verorberen, maken gretig gebruik van de modulaire foyer. Ze verzetten de banken tot ze net goed staan, genieten van een gratis glas water of thee en ontsnappen even aan de dagdagelijkse drukte. De wifi krijgen ze er gratis bij.

Wanneer de zaaldeuren gesloten zijn, blijft ccBe een open huis. Verschillende verenigingen en partners uit de buurt zijn hier thuis en hebben een sleutel. Het internationale dansgezelschap WArd/waRD creëert en danst er, Muziektheater De Kolonie repeteert er, en Kosmonaut en 'Nuff Said zijn er kind aan huis. De kleine zaal staat constant ter beschikking voor kleine producties zoals die van Kyoko Scholiers, 4- tot 18-jarigen volgen danslessen bij Retina Dance Company en For All Queens experimenteert er. Je haalt er je boodschappen op bij het lokale afhaalpunt van de Buurderij en wie van breien houdt, is welkom op dinsdagavond.

In ccBe klopt het hart altijd, dat voel je.

ccBe komt naar buiten

ccBe houdt er niet van gevangen te zijn tussen vier muren. Het is er voor het hele district en komt met plezier naar buiten om iedereen te ontmoeten.

Vlak naast ccBe ligt de buurttuin 't Hof van Even. Een braakliggend stuk grond waar de buren wel raad mee wisten en dat ccBe graag wilde delen. Hier wordt gezaaid en geoogst. Groenten en fruit, uiteraard, maar ook gezelligheid, samenhorigheid en openheid.

Als fiere bewoner van de Driekoningenstraat zet ccBe ook mee zijn schouders onder de bruisende creatieve economie rondom zich. Het is een fiere partner van het 'Pop Up To Date'-project dat startende ondernemers de kans geeft om hun ding te proberen in de Driekoningenstraat. En ccBe doet elk jaar gretig mee aan Berchem Bazaar, een straatfeest dat je uitnodigt om de grote verscheidenheid aan winkels en eet-en drankplekken in de straat en de wijk te ontdekken.

Elk jaar viert ccBe zijn laatste feest van het seizoen op locatie. Het slotfeest is een waar openluchtfestival, altijd ergens anders, altijd gratis. Tijdens Zomerbar Brilschans verzorgt ccBe de livemuziek. Tijdens Café Akoestiek ontdek je heel wat beginnende bands die ccBe graag een publiek en een podium geeft in de tofste kroegen van het district. En in de winter steekt ccBe altijd mee de lichtjes aan tijdens het winterfestival Berchem Schittert op het plein aan St. Maria.