muziek

Muziek is de soundtrack van het leven en de stem van de ziel.
Welk lied is op jouw lijf geschreven?
Dat kies je hier.

Dez Mona & B.O.X

LUCY

za 9 okt 2021 - 20.00 uur

LUCY houdt het midden tussen concert en voorstelling, en tussen pop en barok. Aan de hand van nieuwe teksten, nieuwe muziek, gelaagde beelden, tactiele stoffen en bezwerende stemmen gaan Dez Mona en B.O.X op zoek naar de betekenis van thuiskomen en verbondenheid in een versnipperde wereld.

Het zesde metaal

Theatertour Skepsels

vr 15 okt 2021 - 20.00 uur

“Zet junder ier, dak et ol explicere…” Ruim vijf jaar na de profetische woorden waarmee Het Zesde Metaal ‘Nie voe kinders’ op gang trapte, geldt de uitnodiging vandaag nog altijd. Op maat van een theatertour zowaar. Zet jullie hier, leun achterover en raak ondersteboven.

Jean Bosco Safari, Ben Crabbé & band

Imagine no Lennon

di 19 okt 2021 - 14.30 uur

Wie beter dan Jean en Ben konden een top band samenstellen en bezielen voor de viering van John Lennon? De Opper-Beatle. De Superster. De Relschopper. De Vredesapostel. De Twijfelaar. De Wereldverbeteraar. Het Genie. De Liefdesprofeet. The Walrus. De Revolutionair. De Dromer.

Beats Haven

All-Style Beat Battle

za 23 okt 2021 - 19.00 uur

We willen jullie uitnodigen voor Beats Haven! Een plek waar producers hun muziek kunnen tonen en erkend kunnen worden op basis van hun originaliteit, kwaliteit, diversiteit, complexiteit, impact en creativiteit.

Frank Mercelis

Talk to me in French

di 2 nov 2021 - 14.30 uur

Zanger en acteur Frank Mercelis neemt de sensualiteit en het ritme van de Franse taal mee in zijn voorstelling. Samen met pianist Antoon Offeciers brengt hij deze keer niet alleen Franse chansons, maar vooral eigen songs, bewerkingen van bestaande nummers en verhalen over seksuele escapades.

Frank Mercelis

Talk to me in French | première

di 2 nov 2021 - 20.00 uur

Zanger en acteur Frank Mercelis neemt de sensualiteit en het ritme van de Franse taal mee in zijn voorstelling. Samen met pianist Antoon Offeciers brengt hij deze keer niet alleen Franse chansons, maar vooral eigen songs, bewerkingen van bestaande nummers en verhalen over seksuele escapades.

De Lassies

De Lassies naar Las Vegas

di 30 nov 2021 - 14.30 uur

De Lassies staan garant voor een middag vol nostalgie, humor en meezingers. Sam Verhoeven en Jelle Cleymans zijn al jaren vrienden. Ze weten van elkaar dat ze een zwak hebben voor Nederlandstalige liedjes. En als ze heel eerlijk zijn; vooral voor liedjes die een beetje vergeten zijn.

For All Queens!

Dag Sinterklaas Ball

za 4 dec 2021 - 20.00 uur

Zwarte Piet is Racisme, Stop BlackFace, Kick Out Zwarte Piet zijn bewegingen die de meeste van ons kennen en ook achterstaan. Nu de mogelijkheid om een stukje verder te gaan en kolonialisme nog verder de deur uit de schoppen en de gevierde knechtenhouder terug te sturen naar waar hij vandaan komt.

Mich Walschaerts & Alano Gruarin

Danskny

vr 10 dec 2021 - 20.00 uur

Funk en cabaret... vreemde combinatie zegt u? Niet als de vleesgeworden funk-hengst Alano Gruarin het podium deelt met Kommil Foo-zanger en cabaretier Mich Walschaerts. Vette pianogrooves, kurkdroge beats en Walschaerts die zingt, praat, debiteert en danst.

De Bonanzas

Old-time favourites

di 18 jan 2022 - 14.30 uur

De Bonanzas zorgen voor een dynamische, nostalgische en sfeervolle show met uiteenlopende golden oldies waaronder een vleugje country, de Elvis uit Las Vegas, het psychedelische van The Doors en zelfs een ode aan een van de beste songschrijvers aller tijden: Albert -I'm a train- Hammond.

Sofie

I love you

di 22 feb 2022 - 14.30 uur

Pop, jazz, funk & soul. Dat is Sofie. Een eerlijke en creatieve artieste die steeds haar eigen weg volgt. Met haar uitgebreide stembereik slaagt ze erin elk nummer op een gevoelige en persoonlijke manier te brengen waardoor haar concerten uitzonderlijke klasse en sfeer uitstralen.

Wim Opbrouck

Ik ben de walvis

za 12 mrt 2022 - 20.00 uur

‘Ik ben de walvis’ is misschien wel de meest persoonlijke voorstelling die Wim Opbrouck tot nog toe maakte. Hij schreef zijn tekst vanuit het perspectief van de walvis. Hij spreekt zoals de walvis. Hij beweegt en ademt, hij zingt en danst, hij lacht en huilt zoals alleen walvissen dat kunnen.

The legends & Michael Varekamp

Swingin' in New Orleans

di 15 mrt 2022 - 14.30 uur

De zaal wordt omgetoverd tot een zwoele nachtclub. Net als destijds de boerenschuren in het diepe zuiden van de VS, die na zonsondergang veranderden in danspaleizen. Het bluesy stemgeluid en de band brengen een sfeervolle traditie tot leven waarin vreugde en melancholie met elkaar verbonden zijn.

The Radar Station

za 23 apr 2022 - 20.00 uur

The Radar Station is één van de winnaars van De Nieuwe Lichting 2020. Kenmerkend voor de band is de opvallende, warme en bezwerende stem van zanger Brent Buckler, die ook live uitstekend tot haar recht komt en doet denken aan o.a. Eddie Vedder en Tom Smith van Editors.

Mandolinman ft. Mathijs Bertel & Jeroen Lenaerts

Houtekiet

di 26 apr 2022 - 14.30 uur

Een heidens ‘Evangelie’ over het ontstaan van de beschaving, maar tegelijkertijd een blauwdruk van het menselijke, het leven en het sterven. Meesterlijk verteld en gespeeld door Jeroen Lenaerts. De oude melodieën krijgen door toevoeging van samples, beats en soundscapes een nieuwe organische sound.

RIET

Aardbeien in januari

vr 13 mei 2022 - 20.00 uur

Riet Muylaert (Jackobond) is vanaf nu: RIET. Dat is geen toeval. Haar werk wordt steeds persoonlijker. Liedjes geïnspireerd door een periode in haar leven waarin ze, na een break-up, alleen in de stad, terug in het leven springt, veel mensen tegenkomt, en vooral ook zichzelf.