Grupetto

George Gershwin: ‘Rhapsody in Blue’

Wie had begin vorige eeuw kunnen vermoeden dat een kleine vechtersbaas in de straten van New York in korte tijd zou uitgroeien tot één van ’s werelds kleurrijkste componisten?

Muziek verzacht de zeden en kan het beste in de mens doen ontluiken. Dat gold zeker voor George Gershwin. Geprikkeld door de meest uiteenlopende muziekjes in cafés, muziekwinkels en het joodse theater sloeg de vonk in een creatief kruitvat toen de piano in huis kwam bij de Gershwins.

George bleek al gauw een pianistiek wonderkind en geniaal componist die op onnavolgbare wijze de brug sloeg tussen kwalitatieve ontspanningsmuziek, jazz en klassieke kunstmuziek.
Hoewel van alle tijden, verklankt zijn muziek perfect het New York uit de jaren ’20 en ’30.

De muzikale kameleons van GRUPETTO wisselen meermaals van instrument, van Swanee over Rhapsody in Blue tot zijn laatste song.

Tapdanser, zanger en acteur Serge Hamers bezingt de hechte vriendschap tussen Gershwin en zijn dansende muze Fred Astaire.

‘George Gershwin: Rhapsody in Blue’: een muzikale ode aan de vriendschap in een regie van Walter Janssens (Kommil Foo, Ulthima Thule, Theater Malpertuis, … ).

Credits
Grupetto: Jo Vercruysse (viool, trompet, klein slagwerk) Henk Soenen (klarinetten en saxofonen), Bruno De Schaepdrijver (altviool en bastuba), Valentijn Biesemans (cello, trombone en zingende zaag), Jan Lust (piano) | Serge Hamers (tapdans, acteur, zang) | Regie: Wallter Janssens

De matinees zijn een organisatie van het district Berchem, de Berchemse seniorenraad en cultuurcentrum Berchem


Praktisch

 afbeelding ringleiding afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Standaardtarief: 8 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • ccBe
  • Driekoningenstraat 126
  • 2600 Berchem

Extra

1 koffie of thee inbegrepen.
Ook niet-senioren zijn van harte welkom!

Duur 1u20