Big Bang Buurt

met muziekvoorstelling Le Grand Ballet 6+

BIG BANG BUURT 6+ van 14 tot 18 uur
Met muziekvoorstelling Le Grand Ballet 6+

BIG BANG BUURT, een mini-versie van BIG BANG Festival, landt tijdens de kerstvakantie in ccBe met een extra feestelijke editie vol avonturen waarin beweging en dans centraal staan. Op het programma: de voorstelling Le Grand Ballet (6+), een swingende klankinstallatie van Jochem Baelus (Slumberland) met bijhorende dansinstructies door Eileen van Os, en een muzikale trampoline ontworpen door David Jongen en Elize Rausch en het knutselatelier van Lore Suls.

LE GRAND BALLET 6+
Zonzo Compagnie en Ictus Ensemble halen een meesterwerk van Marin Marais, de hofcomponist van de Zonnekoning, van onder het stof en geven er een moderne twist aan. Twee muzikanten en een dansende vorst nemen de toeschouwers mee in een taalloze voorstelling waarbij iedereen ten dans wordt uitgenodigd. Soms beweegt het publiek op de klanken van de muziek, maar andere keren is het aan de muzikanten om te volgen. Samen creëren ze een aparte choreografie: iets tussen yoga, barokke hofdans en een voorname aerobicsles. Le Grand Ballet wordt een pittig feestje met een duet van viola da gamba en elektrische gitaar. Shake those hoepelrokken!

Van en met: Marin Marais, Frédéric Verrières, Tom Pauwels, Eva Reiter, Régis Badel, Gabriel Schenker

Muziekinstallatie GRATIS
Jochem Baelus
Haardrogers, mondharmonica's, vervormde breinaalden, oude filmprojectoren en een leger drum- en naaimachines. Muzikant en filmmaker Jochem Baelus (ex Echo Beatty, Slumberland) assembleerde ze tot een mysterieuze klankinstallatie die niemand onberoerd zal laten. Voeg daaraan toe: Jochems rauwe gitaarpartijen, dolle ritmes van drummer Alfredo Bravo (Flying Horseman) en bijpassende dansinstructies door Eileen van Os. Een klankinstallatie was zelden meer rock-'n-roll!

 Vr 28/12 om 14.15 en 16.15

Za 29/12 om 15.15 en 17.15

Osci Bouncer GRATIS 
David Jongen & Elize Rausch
Jump for music! Geluid ontstaat door trillingen, springen doet de lucht trillen, en springen is fun, zeker op een trampoline! Deze installatie nodigt kinderen uit tot een partijtje onbezonnen trampoline springen. Maar hoe hoog jij springt, maakt wel degelijk iets uit. Door jouw wilde sprongen worden sensoren getriggerd, die op hun beurt klank en licht aansturen. Jouw sprongen bepalen dus het ritme, volume, de belichting, enz. Al springende word je componist, dj, producer, hoe cool is dat?

Doorlopend

Big Bang Buurt is een initiatief van Zonzo Compagnie in samenwerking met ccBe, met de steun van de Vlaamse overheid en Stedelijke Jeugddienst Stad Antwerpen

Productie Zonzo Compagnie; coproductie: Ictus Ensemble &Concertgebouw Brugge. Met de steun van Vlaanderen, van het Creative Europe Programme van de Europese Unie en van het culturele stadsfestival Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert.

Praktisch

 afbeelding ringleiding vlieg afbeelding afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • vvk: 6 euro
  • kassa: 8 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • ccBe
  • Driekoningenstraat 126
  • 2600 Berchem

Extra

Opgelet! 
Op zaterdag 29/12 werd het uur gewijzigd naar 14 uur (i.p.v.15 uur).