Fototentoonstelling Ilnamiqui

Culturen in de greep van klimaatverandering

Climat Tracker, een groep activisten, trok de wereld rond en maakte beelden van veranderende en verdwijnende culturen onder impuls van klimaatveranderingen. Schitterende beelden, indringende beelden, beelden die je doen nadenken.

Ciné privé
Kijk klimaatvluchtelingen in de ogen

Elien Spillebeen sprokkelde getuigenissen van klimaatvluchtelingen. Het resultaat is een twaalf minuten durende docu met verhalen van mensen die de impact van klimaatverandering aan den lijve hebben ondervonden. Ze delen hun liefde voor wat ooit hun thuis was, de pijn van het verlies en de moeilijke zoektocht naar een plaats om een nieuw leven te beginnen.

Migrating Dialogues
Audiovisuele installatie over migratie(verhalen)

‘Migrating Dialogues’ van Rona Kennedy is een transitzone. Tussen hier en daar. Tussen het verleden en het heden. Tussen onszelf en anderen. Het is een verzameling verhalen over migratie. Welk effect heeft een ontwortelingsproces op je eigen leven en dat van anderen? Welke keuzes maak je zelf? Wat blijft ongezegd? Wat is hier en daar eigenlijk?


Begeleid bezoek

Heb je interesse in een begeleid bezoek aan een expo rond het thema Klimaat & Migratie?

Laat je gidsen door Arthur Wyns (reizende filosoof, bekend van zijn artikels over ecologie, politiek en migratie en zijn boek ‘Leven met de Ander, Filosofische bedenkingen bij de recente vluchtelingencrisis’) en bezoek zowel de fototentoonstelling Ilnamiqui als de docu-installatie Ciné Privé. Na het bezoek aan de expo gaat Arthur Wyns dieper in op het thema klimaatmigratie aan de hand van videofragmenten.

Schrijf je hier in | 3 euro per persoon | duurtijd 1.5 à 2 uur
Woensdag 7 november: voormiddag
Donderdag 8 november: voor- en namiddag
Vrijdag 9 november: voor- en namiddag


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • gratis
locatie
  • ccBe
  • Driekoningenstraat 126
  • 2600 Berchem

Extra

Doorlopende expo op de 1ste verdieping
Te bezichtigen tijdens de openingstijden van ccBe (dinsdag tot vrijdag van 10 tot 16.30 uur)

Bekijk ook in cc

Gesprek Klimaat en Migratie

in samenwerking met 11.11.11 en klimaatling

zo 11 nov 2018 - 15.00 uur

Gesprek over klimaatmigratie met o.a. Arthur Wyns (reizende filosoof, schrijft o.a. voor MO), Lien Van Damme (beleidsmedewerker Klimaat 11.11.11), Silke Huysmans en Hannes Dereere (makers van ‘Mining Stories’). Met muzikale omlijsting.

Silke Huysmans & Hannes Dereere

Mining Stories | in samenwerking met 11.11.11

zo 11 nov 2018 - 16.30 uur

Een documentaire theaterperformance over een mijnramp in de regio Minas Gerais, Brazilië waar theatermaker Huysmans als kind is opgegroeid. Via interviews die Huysmans en Dereere zowel in Europa als in Brazilië verzamelden, nemen ze je mee op een intrigerende reis langs...