Migrating Dialogues

Audiovisuele installatie van Rona Kennedy, Fabián Espinosa-Díaz en Helena Elshout

In de audiovisuele installatie van Rona Kennedy, Fabián Espinosa-Díaz en Helena Elshout kan je luisteren naar twee intieme verhalen die het perspectief op migratie verruimen.

In Inheriting the Empire gaat Rona in gesprek met haar vader over haar kindertijd in Zuid-Afrika, Groot-Brittannië en Ohio. Over apartheid, internaten en terrorisme. Over spinnen, kotszakjes en handgranaten. Over schaamte, woede en zwijgen. Spaghetti Junction gaat over Rona en Lola: twee Britse vrouwen die in België beland zijn. Ze zijn expats maar wat bekent dat eigenlijk?

De installatie nodigt je uit om na te denken over je eigen verhuisbewegingen en ontwortelingsprocessen en om een reactie achter te laten.

Taal: Engels met Nederlandstalige ondertitels.
Concept, verhaal en stem: Rona Kennedy, in gesprek met William Kennedy (Inheriting the Empire) en Lola Oduwole (Spaghetti Junction) / Concept en montage: Fabián Espinosa-Díaz
Concept en dramaturgie: Helena Elshout”Praktisch

genre
prijzen
  • gratis
locatie
  • ccBe
  • Driekoningenstraat 126
  • 2600 Berchem

Extra

Doorlopend te bezichtigen van 14 tot 16.30 uur

Bekijk ook in cc

Gesprek Klimaat en Migratie

in samenwerking met 11.11.11 en klimaatling

zo 11 nov 2018 - 15.00 uur

Gesprek over klimaatmigratie met o.a. Arthur Wyns (reizende filosoof, schrijft o.a. voor MO), Lien Van Damme (beleidsmedewerker Klimaat 11.11.11), Silke Huysmans en Hannes Dereere (makers van ‘Mining Stories’). Met muzikale omlijsting.

Silke Huysmans & Hannes Dereere

Mining Stories | in samenwerking met 11.11.11

zo 11 nov 2018 - 16.30 uur

Een documentaire theaterperformance over een mijnramp in de regio Minas Gerais, Brazilië waar theatermaker Huysmans als kind is opgegroeid. Via interviews die Huysmans en Dereere zowel in Europa als in Brazilië verzamelden, nemen ze je mee op een intrigerende reis langs...