Berchem Schittert

Een spel tussen vrede en vuur

De winter is weer in aantocht. Een periode waarin we het graag binnen gezellig maken maar op zaterdag 8 december vind je dezelfde gezelligheid en warme sfeer ook in de Vredestraat en op het plein aan St. Maria bij het aansteken van de lichtjes.

In de late namiddag huldigen we het nieuwe vredesmonument dat glaskunstenaar Frederick Rombach samen met enkele buurtbewoners maakte. Al vanaf begin december siert de obelisk de middenberm van het kruispunt van de Victor Jacobslei, met de Reseda- en de Laurierstraat.

Berchem Schittert is het eindejaarsfeest van het district Berchem. We trakteren alle aanwezigen op een gratis drankje tussen 17 en 18 uur. Een jaarlijkse traditie is een bezoek aan de kleine kerstmarkt Wintergoed waar je unieke, handgemaakte cadeautjes op de kop kan tikken. Voeg daarbij een streepje muziek, verwarmende hapjes en drankjes en die frisse neus halen is een feit.

Als klap op de vuurpijl mag je tegen 18 uur aan een spetterende vuurshow verwachten. ‘De Uzz’ vertelt het verhaal van een eigenaardig volkje dat vanop verschillende hoogtes z’n publiek entertaint. Spetters vliegen in het rond, wat brand kan vatten wordt in vuur en vlam gezet en het knalt langs alle kanten. Voor deze spectaculaire voorstelling worden kosten noch moeite gespaard en halen ze werkelijk alles uit de kast. Niets is té zot of té veel.
 

Programma

16.30 uur: Inhuldiging vredesmonument op het kruispunt van de Victor Jacobslei met de Laurierstraat en Resedastraat
17 uur: Feest met handwerkmarkt, pannenkoeken en gratis warme dranken (zolang de voorraad strekt)
17.30 uur: Aansteken van de lichtjes
18 uur: Vuurshow De Uzz van EyeBurn
18 - 20 uur: live muziek door Demi-Sec


Praktisch

genre
prijzen
  • gratis
locatie
  • Plein aan de Vredestraat