Te gast | Academie Berchem

kerstconcert

Kerstlied door de allerkleinsten & Het meisje met de zwavelstokjes
kunstenbad & kinderen muziekatelier en jongeren woordklas
Woensdag 19 dec | 16 uur

De allerkleinste leerlingen van ons kunstenbad zingen samen een kerstlied om het publiek helemaal in kerststemming te brengen.

Kinderen van het muziekatelier en enkele jongeren uit de woordklas brengen het ontroerende verhaal van “Het meisje met de Zwavelstokjes” op muziek van Jan Coeck. Het script is van Margot de Ley. De leerlingen worden begeleid door de samenspelklas. Een getrouwe uitvoering van één van Andersens droevigste verhalen waarin een jong meisje op Oudejaarsavond tevergeefs een paar pakjes lucifers probeert te verkopen. De mensen zien haar niet staan. Het meisje droomt van een warm huis en een rijkgevulde tafel. In de gloed van haar zwavelstokjes heeft zij een visioen: zij ziet haar oude oma in de hemel die weldra een nieuw zieltje zal verwelkomen. De volgend ochtend wordt het levenloze lichaam van het meisje gevonden.

Winterpraat & Het meisje met de zwavelstokjes
kinderen woordatelier (De Spiegel) & kinderen muziekatelier en jongeren woordklas
woensdag 19 dec | 18.30 uur

Kinderen van het woordatelier (De spiegel) brengen een aantal teksten uit het boek 'Wintervuur' van Carl Norac. Deze verhalen over winter, warmte, sneeuw en bevroren tenen zullen als proloog dienen om het publiek een beetje op te warmen. 

Kinderen van muziekatelier en enkele jongeren uit de woordklas brengen het ontroerende verhaal van “Het meisje met de Zwavelstokjes” op muziek van Jan Coeck. Het script is van Margot de Ley. De leerlingen worden begeleid door de samenspelklas. Een getrouwe uitvoering van één van Andersens droevigste verhalen waarin een jong meisje op Oudejaarsavond tevergeefs een paar pakjes lucifers probeert te verkopen. De mensen zien haar niet staan. Het meisje droomt van een warm huis en een rijkgevulde tafel. In de gloed van haar zwavelstokjes heeft zij een visioen: zij ziet haar oude oma in de hemel die weldra een nieuw zieltje zal verwelkomen. De volgend ochtend wordt het levenloze lichaam van het meisje gevonden.

Winterpraat & Kerstliederen
kinderen en jongeren woordatelier en storytelling & jongeren en volwassenen muziekatelier
Donderdag 20 dec | 19 uur

Kinderen en jongeren van het woordatelier en storytelling brengen een selectie teksten uit het boek 'Wintervuur' van Carl Norac. Poëtische verhalen over winter, sneeuw, warmte, bevroren tenen en neuzen, dromen en dikke jassen die het publiek meevoeren naar een Winterse Wereld.

Onze jongeren en volwassenen uit het muziekatelier brengen gekende en minder-gekende kerstliederen en carols. We nodigen het publiek uit om enkele kerstliederen mee te zingen. Een fijn begin van de kersttijd.

Foto: Koen Broos