Alexander Vantournhout

Screws (uitgestelde voorstelling van 2 en 3/05/2020)

Een bowlingbal heeft één functie. Hij dient om aan het eind van een glanzende houten baan zoveel mogelijk kegels omver te stoten. Wat als je de gebruikelijke omgeving wegdenkt? ‘Screws’, de nieuwste voorstelling van Alexander Vantournhout, zet de verhouding tussen lichaam en object op uiteenlopende manieren op zijn kop. Voorwerpen worden vastgemaakt aan het lichaam en bieden steun en grip, helpen om de performers in evenwicht te houden of net niet. Ze zorgen ervoor dat de zwaartekracht overwonnen kan worden of dat die net nog méér gevoeld wordt. Met behulp van o.a. ijssteigers, bowlingballen en antizwaartekrachtschoenen tarten de dansers in ‘Screws’ de regels van de fysica.

Samen met vijf dansers-acrobaten gidst Vantournhout je langs een parcours van, met elkaar resonerende, microperformances: van korte solo’s en duetten tot puntige groepschoreografieën. De zes performers halen je uit je comfortabele zitje en zetten je als toeschouwer - letterlijk - in beweging. De locatievoorstelling neemt je mee op een parcours doorheen een bijzondere site. Wandel rond. Laat je meevoeren en kies zelf de hoeken vanwaaruit je de afzonderlijke miniatuurcomposities wilt bekijken.

Voor zijn zesde voorstelling kiest Alexander Vantournhout, na ‘Red Haired Men’, opnieuw voor een groepschoreografie. Hij creëerde en speelt de voorstelling met danseres Emmi Väisänen en de vier dansacrobaten van Familiar Faces (Josse De Broeck, Petra Steindl, Hendrik Van Maele, Felix Zech). Geschoold in zowel hedendaagse dans (P.A.R.T.S.) als circus (ESAC) zet hij met ‘Screws’ een volgende stap in zijn zoektocht naar het creatief, kinetisch potentieel van fysieke limitaties, en de relatie of grens tussen performer en object.
 

ALEXANDER VANTOURNHOUT (CHOREOGRAFIE & DANS), PETRA STEINDL, JOSSE DE BROECK, FELIX ZECH, HENDRIK VAN MAELE, EMMI VÄISÄNEN, AXEL GUÉRIN (DANS)
BART GRIETENS (FOTO)

 

Praktisch

 afbeelding ringleiding afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • standaardtarief: 16 euro
  • kansentarief: 2 euro
locatie
  • EXTRA CITY
  • Eikelstraat 29
  • 2600 Berchem

Extra

Op locatie