De Nwe Tijd / Suzanne Grotenhuis

Zwarte Woud forever

Het ‘Zwarte Woud forever’ is een locatievoorstelling over het einde van de wereld. Hoe moet je overleven in een maatschappij die steeds eenzamer en individueler lijkt te worden. Brengen we onze dagen door met doemdenken en het verzamelen van survival skills, watervaste lucifers en cornedbeef, of verzamelen we vooruitzichten, hoop en liefde. Vergeet de Maya kalenders, de economische crisis, vergeet de opwarming van de aarde, de omkering van de polen, de zondvloed, de Tsunami’s en de zonnestormen. Elke dag stort er ergens wel een wereld in. De vraag is hoe gaan we samen ten onder?

Credits
Van en met: Suzanne Grotenhuis │Tekst: Suzanne Grotenhuis │ Vormgeving en fotografie: Alexander Daems │ Met dank aan: Selm Wenselaers

In de pers
“In haar soloproject ‘Zwarte Woud forever’ koppelt Suzanne Grotenhuis doem en ondergangsgevoel aan de knusheid en warme samenhorigheid van de kerstdagen. Haar aanpak is ontwapenend. Stoeiend met taal en met kartonnen dozen, tapdansend en uitbundig grappend: als een jonge versie van Pascale Platel vertelt ze haar verhaal.” De Standaard – Geert Van der Speeten (12/12/2012)

“In een dramaturgisch strak opgebouwde monoloog waarbij Grotenhuis gretig plukt uit kleine anekdotes uit haar eigen leven - en het is dat soort betrokkenheid die een publiek écht doet luisteren- maakt ze komaf met het verlammende doemdenken dat onze tijd beheerst, in ruil voor een verscherpt bewustzijn dat uitgaat van nieuwe mogelijkheden en het geloof in ‘samen beter’.” De Morgen – Charlotte De Somviele (3/9/2013)

 

Praktisch

 afbeelding ringleiding afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • Standaardtarief: 14 euro
  • Kansentarief: 2 euro
  • kerstboom: 20 euro
locatie
  • Sint-Hubertuskerk
  • Ferdinand Coosemansstraat

Extra

Zorg voor aangepaste warme kledij!
Duur: 60 min. zonder pauze