Een vrouw die telkens weer op dezelfde mannen valt, is klaar om haar patroon te doorbreken. Alsof het een code is die op de één of andere manier te kraken valt, gaat ze op zoek naar wat haar steeds opnieuw tot dezelfde keuze drijft. Is die immer terugkerende valkuil echt zo onontkoombaar? En hoe komt dat dan?

‘Total Reset’ is een electro muzikaal onderzoek naar blinde vlekken, mentale schema's en noodlottige scenario’s. Het resultaat is zowel grappig als bizar, muzikaal als woordelijk, vervreemdend en eerlijk.
De natuurlijke vertelstijl en de absurde verhalen die Jochems’ hoofdpersonage vertelt, laten geregeld gelach door de zaal rollen. Een avondje ongebreideld plezier is het echter niet. De problemen waarmee haar personage worstelt, zijn terug te brengen tot de kern van haar wezen, zelfs tot de embryonale staat waarin iedereen zich ooit in bevond. Doordat een moment van slapstick meteen gevolgd wordt door een serieus telefoongesprek met haar moeder over de geboorte, waant het publiek zich geregeld in een emotionele rollercoaster.

De grootste troef van de voorstelling is Anke Jochems zelf. Hoewel ze nog niet zo bijster lang op de planken staat, straalt ze een zelfzekerheid en comfort uit. […] Een uur lang troont ze het publiek mee langs een verwarrende zoektocht die doet lachen, doet verstillen, mijmeren om te eindigen met een uppercut die nog even nazindert. (Jan Costers – veto.be)

‘Total Reset’ werd gecreëerd i.k.v. Eigen Kweek. In dat programma bundelen zes culturele centra de krachten om jong talent een podium te geven.

  behaalde haar master of Arts Drama aan Luca Drama, Leuven. Daarnaast heeft ze ook een diploma Toegepaste Taalkunde op zak en volgde ze een master Journalistiek. Theater kan niet zonder muziek, vindt ze. Haar tweede passie is het schrijven van eigen nummers die ze verwerkt in haar voorstellingen. Zo gaat ze op zoek naar de beste balans tussen tekst en muziek.
Ze speelde bij Theater Tieret (‘Meneer Beer en de Woeste Wolven’) en Abattoir Fermé (‘Gone West’). Zelf creëerde ze de voorstelling ‘Alone With Everybody’ en nu ‘Total Reset’. Later dit seizoen is ze te zien in ‘Knorren en kussen’ (DE KOLONIEMT).

Credits
Tekst, spel en muziek: Anke Jochems │Coaching: Nico Boon en Tom Ternest │Muziekcoaching: Cédric Murrath │Techniek: Stoffel de Laat en Tim Van Leekwyck


Praktisch

 afbeelding ringleiding afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • vvk: 12 euro
  • kassa: 14 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • ccBe - Kleine zaal
  • Driekoningenstraat 126
  • 2600 Berchem

Extra

Duur: + 60 minuten zonder pauze