'Nuff Said for life

met Seppe Toremans (BE), Gnawa De Bruxelles (BE), Sakina El Kaddouri (BE), Rafeef Ziadah (VK) en Funmbi Omotayo (VK)

‘Nuff Said is solidair in alles wat het onderneemt. Zo vieren we deze december- editie opnieuw de ‘NUFF SAID FOR LIFE. Een iets hogere ticketprijs, maar je krijgt daarvoor feestelijk lekkere hapjes en we schenken unieke Music for Life cocktails. Met een beetje geluk maak je kans op leuke prijzen met onze ‘Nuff Said-tombola. De opbrengst schenken we aan Palestina Solidariteit.

SEPPE TOREMANS (BE) blijft zoeken naar logica in een wereld waarin die verder weg lijkt dan ooit. Geen humor over gekken aan de andere kant van de muur, maar over de zot in elk van ons. Altijd onvoorspelbaar, met veel interactie, improvisatie en een hoog hier-en-nu gehalte. Hij neemt zijn publiek mee vanaf de eerste minuut en ook al heeft niemand een idee waar het allemaal naartoe gaat (ook hijzelf niet), het is een fijne, wilde rit.

GNAWA DE BRUXELLES (BE) staat onder leiding van maalem (meester) Rida Stitou. Hij staat bekend voor zijn rauwe zanglijnen en zijn opzwepende spel van de hazjhoujz, de driesnarige Marokkaanse bas. Sinds hij zich in 1998 in Brussel heeft gevestigd, heeft zich een Brusselse gnawa-scene ontwikkeld. Meer zelfs, met groepen zoals Gnawa de Bruxelles zou Brussel een van de belangrijkste gnawa-steden buiten Marokko zijn.

SAKINA EL KADDOURI (BE) is een slam poet die je vaak kan vinden op vier (longboard) wielen. Je weet wel, “that local skating hijabi”. Zo rolt ze in de woordwereld en schrijft ze over verschillende zaken die haar raken. Deze ervaringen vertaalt ze naar teksten die achter de mic tot leven komen.

RAFEEF ZIADAH (VK) is derde generatie Palestijnse vluchteling en woont en werkt in Londen. Haar gedichten zoals 'We Teach Life, Sir' en 'Shades of Anger' gingen viraal binnen enkele dagen na hun verschijning op YouTube. “Rafeef ’s poetry demands to be heard. She is powerful, emotional and political. Please read her work and see her perform. You cannot then be indifferent to the Palestinian cause” - Ken Loach

FUNMBI OMOTAYO’s (VK) ontspannen, charmante stijl is moeilijk om niet van te houden. Deze comedian met Nigeriaanse roots vertelt verhalen met een zacht tempo en een vriendelijk gezicht dat de koudste harten kan doen smelten. In 2012 won hij zowel de prestigieuze ‘Leicester Square’ als de ‘Amused Moose's Laugh Off’. In 2015 ging hij in première met zijn sterke debuutshow ‘Legal Immigrant’.
“A charming young comic…he’s got the jokes to back up his charm. Soon, he could be playing to thousands” - Time Out

Noteer alvast: volgende editie op vrijdag 7 februari

facebook


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Standaardtarief: 19 euro
  • student - 26 jaar: 13 euro
  • Kansentarief: 7 euro
locatie
  • ccBe - Foyer
  • Driekoningenstraat 126
  • 2600 Berchem

Extra

Minimumleeftijd: 16 jaar

Deze voorstelling staat niet open voor betaling met Cultuur(shock)cheques of mercibon.

Opgelet, de zitplaatsen zijn beperkt. Wil je zeker zijn van een zitplaats, kom dan een half uurtje vroeger. Voor zij die niet kunnen zitten voorzien we staanplaatsen!