Op Visite | Wang (L4, L5, L6)

De Tafel van Plus | workshop en voorstelling

De tafel van plus wil ieder kind op zijn eigen (taal)niveau aanspreken. Centraal staat de ontdekking van taal als authentiek expressiemiddel.

Dit verhaal gaat over twee wezens, nummer één en nummer twee. Eén is een streep, twee een bocht.
De één is rechtdoorzee en wil altijd vooruit. De tweede wiebelt en kriebelt, twijfelt en ziet altijd de andere kant. Beiden zijn ze op zoek naar iemand om zichzelf bij op te tellen. Een vriend, misschien. Op een dag komen ze elkaar tegen. Ze kruisen elkaar, botsen toevallig tegen elkaar op.
Nieuwsgierig naar elkaar willen ze weten: wie ben jij?

De tafel van plus is een toegankelijke theatervoorstelling én workshop over de complexiteit van woorden. Een verhaal over taal. Over elkaar (niet) (willen) begrijpen en toch vrienden zijn. De tafel van plus schetst een eigenzinnig portret van twee opgroeiende wezens die hun binnenkant aan de buitenwereld kenbaar willen maken. Via woorden proberen ze verbinding met elkaar te maken. Hoe voel jij je aan de binnenkant? Waar bewaar jij je geheimen? Hoe noem jij het gevoel dat jouw hart springt?

De tafel van plus wordt aangeboden als combinatiepakket van een theatervoorstelling
(45 min) en een voorbereidend artistiek atelier (60 min). In dit atelier gaat de klas op een laagdrempelige manier aan de slag met centrale thematieken uit de voorstelling. Via prikkelende, sensitieve opdrachten denken de leerlingen na over dezelfde vragen die later in de voorstelling aan bod komen. Zo leren ze woorden te geven aan emoties, wensen, angsten en dromen. Hoe benoem je het gevoel dat je leeg bent van binnen? En het gevoel dat je geen afscheid kunt nemen?


Praktisch

vlieg afbeelding
prijzen
  • prijs per leerling: 4 euro
locatie
  • Bij u in de klas

Extra

We spreken een datum af voor 2 klassen.
Elke klas krijgt een workshop en een voorstelling
De voorstelling en het atelier vinden plaats in de klas, aan een grote vierkante tafel die wordt gevormd met de schoolbanken. De acteurs zitten met de leerlingen aan die tafel.