OP VISITE | Kleinood

De Meester (L1, L2, L3)

Omdat het soms een hele onderneming is, zo'n uitstapje naar het cultuurcentrum, komt het cultuurcentrum ook volgend seizoen naar jouw school. Wij selecteerden verschillende voorstellingen die in de vertrouwde klas omgeving kunnen plaatsvinden.

In de klasvoorstelling ‘De Meester’ komt een nieuwe meester de echte juf of meester “een uurtje vervangen”. Wat begint als een gewone les, verandert in een absurd verhaal over het echte leven van deze meester, buiten de school.

Iedere ochtend komen ze aan als eerste.
Iedere avond vertrekken ze als laatste.
Iedere dag leren ze kinderen in de klas hoe letters woorden vormen en hoeveel appels Jantje overhoudt als hij er zes afgeeft aan Mieke.

Zijn het tovenaars? Leeuwentemmers? Virologen?
Nee, deze helden noemen we ‘juffen’ en ‘meesters’!’        
En ze toveren de wildste leeuwen om tot wijze uilen.

Maar wie zijn ze als ze niet op school zijn? Wat ligt er in hun winkelkarretje? Waar wonen ze en klinkt hun stem daar ook zo luid als in de klas?                        

Ook hij blijkt maar een mens te zijn die soms ruzie maakt met zijn moeder, spijt heeft maar de brokstukken altijd weer aan elkaar tovert.

‘De Meester’ gaat over wat echt schuil gaat achter de façade van een juf of meester en dat straffe helden ook heel kwetsbaar kunnen zijn.


JELLE MARTEEL (TEKST & SPEL)

Praktisch

vlieg afbeelding
prijzen
  • per leerling: 4 euro
locatie
  • op school

Extra

interactieve voorstelling
duur: 45 min.
2 klassen per speeldag